Megsérült Jaromir Jagr

2001.10.11. 15:10
Az NHL nyolcadik játéknapja a vendégcsapatok sikerét hozta. A hat lejátszott találkozóból négyszer korcsolyázhattak le vesztesen a hazaiak játékosai. New Yorkban nyert a Washington, de a fővárosiak örömébe üröm vegyült. Az első harmad végén megsérült a gárda olimpiai bajnok játékosa, a cseh Jaromir Jagr.
Jaromir Jagr megsérült
Egyszerre örültek és bánkódtak a washingtoniak a Capitals New York-i fellépést követően. Örülhettek, hiszen a csapatuk idegenben verte a Rangerst, bánkódhattak, mivel megsérült frissen igazolt klasszisuk, Jaromir Jagr. Maga a mérkőzés jól indult a fővárosiak számára, hiszen az első harmadban az orosz Szergej Goncsar két, valamint Sylvain Cote (érdekesség: mindketten védők!) találatával háromgólos előnyre tettek szert. Ekkor szenvedett lábsérülést a cseh olimpiai bajnok szélső. Jagr bár korán búcsút intett a meccsnek, de így is kivette részét a sikerből: alig húszpernyi játék után két gólpasszal zárni - ez valóban nem kis teljesítmény.

A vendégeket igencsak megviselte legjobbjuk kiesése, amit a házigazdák rutinosan kihasználtak. Ciger már az első percben betalált, őt Dvorák követte, szorossá téve a lefutottnak hit összecsapást. A befejező játékrészben újból megrázta magát a Capitals, Dahlen és Bondra emberelőnyös találataival végül magabiztos, 5-2-es győzelmet aratott.

Megállapodott az NHL és Microsoft
Az NHL és a Microsoft hosszú távú megállapodást kötött, s a számítógépes cég saját internetes honlapján élőben, képpel és hanggal közvetíti a liga valamennyi alapszakasz- és rájátszásbeli mérkőzését.

Az emberelőnyök kihasználása döntött Detroitban is- meglepetésre a vendég Calgary javára. Az eddig százszázalékos Red Wings idén meglehetősen elkényeztette szurkolóit, Shanahanék eddig mind a három mérkőzésüket megnyerték. Úgy tűnt, remek sorozatukat folytatni tudják, az első felvonást követően Draper góljával egy-nullra vezettek. A folytatásban a Flames az érthetetlenül idegesen és sok szabálytalansággal játszó hazaiakat alaposan megleckéztette. Hét (!) létszámfölényes helyzetükből Mcammond és Nichol révén öt perc alatt kettőt értékesítettek, és ez elégnek bizonyult, hogy megfordítsák a mérkőzés menetét. A záró játékrész is a vendégek sikerét hozta - Kravcsuk és Iginla góljaira csak Shanahan tudott válaszolni- így megérdemelten nyertek 4-2-re.

Továbbra is szenzációsan szerepel a New York Islanders. Talán még a legelfogultabb Islanders-hívők sem gondolták volna, hogy kedvenceik három forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezetik majd az Atlanti-csoportot. Pedig megtörtént a csoda, a Szigetlakók ezúttal a Pittsburgh csapatát múlták felül. Webb még az Islandersnek szerzett vezetést az első harmadban, amelyre csupán másodikban tudtak válaszolni a házigazdák.

Igaz, ekkor a Pingvinek a két gólt jegyző Staka és Lang vezérletével tizenhárom perc alatt három gólt ütöttek. A vendégeket nem rendítették meg a sorozatban bekapott gólok, Blake és Peca hajrában szerzett találatával ismét náluk volt az előny. Az utolsó negyedben már csak egy csapat volt a pályán, és ez a Pittsburgh-drukkerek legnagyobb bánatára nem a hazaiak voltak. Mark Parrish duplájával valamint Lapointe góljával 6-3-ra győztek a vendégek, és továbbra is veretlenek a bajnokságban.

eredmények

Detroit Red Wings-Calgary Flames 2-4 (1-0, 0-2, 2-1)
Florida Panthers-Ottawa Senators 0-2 (0-1, 0-1, 0-0)
Pittsburgh Penguins-New York Islanders 3-6 (0-1, 3-2, 0-3)
Buffalo Sabres-Philadelphia Flyers 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)
New York Rangers-Washington Capitals 2-5 (0-3, 2-0, 0-2)
Minnesota Wild-Boston Bruins 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)