Tvrtko elfogadja Király bocsánatkérését

2001.10.11. 20:18
Csütörtök reggel, élő televíziós műsorban Király Sándor kosárlabdaedző bocsánatot kért Zsolnay Gyöngyitől. Az egykori 110-szeres válogatott játékos a múlt kedden súlyos térdsérülésére hivatkozva jelentette be visszavonulását. A játékos és férje, a Szeviép-Szeged jelenlegi vezetőedzőjét tette felelőssé, mert szerintük jelentősen hozzájárult, hogy Zsolnaynak idejekorán, 27 évesen kelljen abbahagyni az aktív sportot.
Vujity Tvrtko
A múlt kedden Vujity Tvrtko, Zsolnay Gyöngyi férje ultimátumot intézett egy ismeretlen edző felé, amit Király Sándor magára vett. Király akkor nem, a csütörtök reggeli Nap-keltében viszont bocsánatot kért Zsolnay Gyöngyitől.

Csütörtök délután pedig Király, aki jelenleg a Szeviép-Szeged vezetőedzője, az egyesület elnökségén keresztül tájékoztatta az MTI-t is: amennyiben az egykori válogatott kosaras úgy véli, hogy pályafutásának kényszerű befejezése kapcsolatba hozható az ő korábbi diósgyőri tevékenységével, akkor elnézést kér tőle.

A játékos férje, Vujity Tvrtko az ismert tv-riporter, még a múlt kedden szólította fel bocsánatkérésre a szakembert, miszerint jelentős szerepe volt abban, hogy Zsolnay sérülése - mely, mint később kiderült pályafutását jelentősen befolyásolta - és megaláztatásai miatt, 27 évesen kénytelen volt abbahagyni a versenyszerű sportot.

Vujity Tvrtko, az esetre reagálva elmondta, örül Király nyilatkozatának, mert emberi tartásról tett tanúbizonyságot azzal, hogy az ország nyilvánossága előtt vállalta a bocsánatkérést. Ő az ügyet ezzel lezártnak tekinti, ám az ügy dokumentumai már a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségénél vannak, a továbbiakról már a nemrégiben felállított vizsgáló bizottság dönt.

A Diósgyőr és a Pécs egykori klasszisa Zsolnay Gyöngyi a bocsánatkérést elfogadta. Úgy érzi ez a bocsánat nem csak neki, hanem az ügyben érintett - Bakai Eszter, Takács Daniella, Németh Dóra, valamennyien válogatottak - többi kosárlabdázónak is szól.