Először győzött a Tampa

2001.10.15. 15:40
A NHL tizenkettedik játéknapján négy mérkőzésre került sor. Nem született döntés a Chicago-Columbus (2-2) és a Minnesota-Edmonton (3-3) összecsapáson. Hazai pályán nyert 4-1-re a Buffalo, míg első szezonbeli győzelmét aratta a Tampa, amely Anaheimben tudott győzni 3-2-re.
Idei első győzelmét aratta a Tampa Bay Lighting. A tampaiak az eddig ötvenszázalékosan teljesítő Anaheim otthonából hozták el a pontokat. A vendégek az első harmadban kétszer is megszerezték a vezetést, - előbb Lecavalaier talált be emberelőnyből, majd Clymer lőtt gólt -, de a hazaiak mind a két alkalommal válaszolni tudtak Leclerc és Tverdovsky révén. A gólnélküli középső játékrészt követően, a záró periódusban Andreychuk újból a vendégeket juttatta előnyhöz. Erre már nem tudtak mit lépni a hazaiak, így a vendégek végül győztesen vonulhattak öltözőjükbe.

Az első négy perc után a mennyországban érezhették magukat a Minnesota Wild szurkolói, hiszen kedvenceik Sekeras és Roest találatával kétgólos előnyre tettek szert. A vendégek reményeit Poest élesztette újjá a hetedik percben szerzett találatával. Sőt, a folytatásban Horcoft ki is egyenlített, igaz ennek nem sokáig örülhettek a vendégek, mivel Gaborik gólja után ismét hazai vezetést mutatott az eredményjelző tábla. A hajrában Murray egalizál, amely pontot ért a vendégeknek, hiszen a hosszabbításban már nem esett találat.

Chicagoban szintén nem született döntés a rendes játékidőben és a hitelen halálban sem, pedig a vendég Colombus kétszer is megszerezte a vezetést. Marshall emberelőnyös helyzetből a 17. percben lőtte a találkozó első gólját, amelyre két perc múlva érkezett a válasz, Daze vette be Denis kapuját. A columbusiak a második harmadban is remelkeltek, Wright révén már második létszámfölényes helyzetüket értékesítették. A második gólját szerző Daze mentette meg a Chicago becsületét, találatával végül kiharcolta a döntetlent a házigazdák számára.

Buffaloban sokáig úgy tűnt, hogy nem láthatnak gólt a nézők az első harmadban, fél perccel a dudaszó előtt azonban a hazaiak szlovák légiósa, Satan létszámfölényes helyzetből bevette a vendég Pittsburgh kapuját. A következő találatra több mint huszonkét percet kellett várni, ugyanis a második harmadban érintetlenek maradtak a hálók. Az orosz Kozlov törte meg a csendet, egy perc múlva azonban a cseh Straka szépíteni tudott. A hajrá a hazaiaknak sikerült jobban, Patrick és Kozlov góljaival végül biztos, 4-1-es buffaloi siker született.

Eredmények

Buffalo Sabres-Pittsburgh Penguins 4-1 (1-0, 0-0, 3-1)
Minnesota Wild-Edmonton Oilers 3-3 (2-1, 1-1, 0-1, 0-0)
Anaheim Mighty Ducks-Tampa Bay Lightning 2-3 (2-2, 0-0, 0-1)
Chicago Blackhawks-Columbus Blue Jackets 2-2 (1-1, 0-1, 1-0, 0-0)