Ismét kikapott a New Jersey

2001.10.18. 13:22
Az NHL tizenötödik játéknapján négy mérkőzést játszottak. Továbbra is gyengélkedik a New Jersey: Devils ezúttal a Rangers ellen szenvedett vereséget. Remekel viszont a New York Islanders, amely Carolinában nyert 4-0-ra. Egyaránt 2-2-es döntetlen született a St-Lous-Dallas és az Anaheim-Boston derbin.
Szinte hihetetlen, de tény: a tavalyi Stanley Kupa-döntős New Jersey Devils csapata négy lejátszott mérkőzés után még nyeretlen az NHL-ben. A Devils ezúttal New Yorkban, a Rangers ellen bukott el a hosszabbításban. Pedig jól indult a meccs a vendégek számára: Holik góljával az első harmad felénél előnyhöz jutottak, amelyet két perccel a játékrész vége előtt Leetch egyenlített ki.

Eric Lindros
A második játékrészben sokáig úgy tűnt, hogy egyik gárda sem tud betalálni, ám az utolsó két percben a - lélekben már az öltözőben ücsörgő Devils-játékosok legnagyobb döbbenetére - a frissen igazolt Lindros és a cseh Nedved találatával kétgólos előnyre tett szert a Rangers. A záró periódusban Rafalski három percen belül ütött duplájával mentette meg a New Jerseyt a vereségtől. A hosszabbításban azonban már nem volt kegyelem, Fleury emberelőnyből ütött góljával eldöntötte a mérkőzést a New York-i csapat javára.

Az idei bajnokságban egyébként alaposan fejre állt a papírforma: míg a New Jersey nyeretlen, addig a korábban igencsak botladozó New York Islanders veretlen (legalábbis a rendes játékidőben még nem szenvedtek vereséget). A Szigetlakók legújabb áldozata a Carolina Hurricanes volt. Az idegenben játszó Islanders az első két harmadban egy-egy góllal kínálta meg a hazai kaput, az utolsó harmadban pedig az emberelőnyös helyzetek értékesítéséből rendezett bemutatót a Carolinának. Végeredményben 4-0-ra győzött, és továbbra is biztosan vezeti csoportját.

Nem született döntés sem a St. Louis-Dallas, sem az Anaheim-Boston összacsapáson. Mind a két mérkőzés a hosszabbítás után 2-2-es döntetlennel zárult. Ráadásul hasonló koreográfiával alakult ki a pontosztozkodás mind a két találkozón: a vendégek szerezték meg a vezetést, majd a hazaiak fordítottak, végül a vendégek egyenlítettek. A bostoniak helyzete volt könnyebb, mivel már a második játékrészben egalizálták hátrányukat, míg a Dallas Lehtinen révén csak a záró periódusban tudta kivívni a pontosztozkodást.

A 15. játéknap eredményei:

New York Rangers-New Jersey Devils 4-3, h.u.(1-1, 2-0, 0-2, 1-0)
Carolina Hurricanes-New York Islanders 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)
St.Louis Blues-Dallas Stars 2-2 (2-1, 0-0, 0-1, 0-0)
Anaheim Mighty Ducks-Boston Bruins 2-2 (1-0, 2-2, 0-0, 0-0)