Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Folytatódott a gyenge szereplés a vívó vb-n

2001.10.28. 19:11
Vasárnap a férfi tőr és a női kard 64-es táblájának küzdelmei, illetve a férfi párbajtőr és a női tőr selejtezői szerepeltek a nimes-i vívó világbajnokság programján. Sajnos azonban egyik számban sem értek el jelentős sikereket a mieink, ugyanis a szombati naphoz hasonlóan ezúttal sem sikerült egy magyarnak sem érmet szereznie. Sőt! Még a legjobb nyolc közé sem került magyar versenyző.
A férfi tőrözők között remekül, két győzelemmel kezdett Marsi Márk és Juhász Attila. Marsi az első fordulóban a brit Kruse-t verte meg 15-11-re, majd következett Garcia-Delgado. A sydneyi olimpián nyolcadik magyarnak nem okozott gondot a spanyol ellenfél, biztosan nyert 15-7-re. Juhász, aki az idei Európa-bajnokságon harmadik volt, 15-11-es és 15-12-es győzelemmel került a legjobb 16 közé. Először a spanyol Guerrát, a folytatásban a kanadai Khaledet múlta felül.

Juhász Bence és Berjozkin Anton számára viszont az első kör rögtön végállomásnak bizonyult. Előbbi az atlantai olimpia bronzérmesétől, a francia Boidintől kapott ki 15-12-re, utóbbi a német Schlechtweggel szemben maradt alul szoros asszóban, 15-13-ra.

Megismételt olimpiai döntő
Már a legjobb 16-ba jutásért találkozott egymással a tavalyi nyári játékok két döntőse, a győztes dél-koreai Kim Jung Ho és a német Ralf Bissdorf. Ezúttal az európai tőröző összpontosított jobban, így ő léphetett a következő körbe.

A harmadik fordulóban aztán Marsi Márk és Juhász Attila is vereséget szenvedett, így egyetlen magyar sem jutott be a férfi tőrözők egyéni versenyének negyeddöntőjébe.

Az idei Eb-bronzérmes Juhász azzal a lengyel Krzesinskivel szemben maradt alul 15-10-re, aki a kontinensviadalon is megelőzte őt, s az olasz Vanni mögött második lett. Az olimpiai nyolcadik Marsit ugyancsak lengyel versenyző, mégpedig Mocek verte meg 15-9-re. A sors fintora, hogy a negyeddöntőben a két győztes is búcsúzott.

Nagy Annamária maradt hírmondónak

A kardozó nők egyéni versenyében a magyarok közül egyedül Nagy Annamáriának sikerült bekerülnie a legjobb 16 közé. A 64-es táblán az első fordulóban az orosz Makejevával találkozott, s 15-12-re győzött. Ezután magyar párharcra került sor, mivel ellenfélként azt a Csaba Edinát kapta, aki korábban a bolgár Angelova ellen nyert 15-10-re. Kettejük asszója Csaba számára indult kedvezően, már 6-1-re is vezetett, innentől kezdve azonban szinte csak Nagy ért el találatot, így a vége 15-10 neki.

A folytatásban Nagy Annamária nagyon közel állt ahhoz, hogy a hétvége legjobb magyarja legyen a világbajnokságon, de komoly előnyét nem tudta kihasználni, s végül vereséget szenvedett a nyolc közé jutásért vívott asszóban. Nagy - gyengébb kezdés után - átvette az irányítást, 12-7-re, majd 14-12-re is vezetett, a végén azonban ellenfele, az amerikai Emily Jacobson volt pontosabb. A következő körben azután már ő is vereséget szenvedett az egyik nagy esélyestől, a francia Anne-Lise Touyától.

Az Eb-bronzérmes Nagy Orsolya az első kört még sikerrel vette, a hongkongi Csón könnyedén jutott túl (15-9), a folytatásban viszont francia riválist kapott, akit a közönség mellett egy kicsit a mérkőzésvezető is támogatott. Az eredmény: 15-13 Carrier-nek. A negyedik magyar, Sznopek Gabriella a 32-be jutásért egy gyakorlatilag megnyert asszót engedett ki a kezei közül: az azeri Volkova ellen már hat tussal is vezetett, végül 15-14-re kikapott.

Rosszul kezdte a férfi párbajőrözők

A vasárnapi selejtezők során eldőlt, hogy csak két magyar - Fekete Attila és Kovács Iván - léphet pástra hétfőn a legjobb 64 férfi párbajőröző között. A vb legnépesebb, 149 fős mezőnyében Fekete világranglistás helyezése alapján már eleve kiemelt volt, Kovács viszont a csoportjában mutatott kiemelkedő teljesítményével - öt győzelemmel s mindössze egy vereséggel - biztosította helyét a folytatásra.

Imre Géza négy, Kulcsár Krisztián három sikeres asszóval kezdett, majd mindkettejüknek egy-egy sorsdöntő - mint később kiderült, sikertelen - csörte következett. Imre attól az ausztrál Adamstől kapott ki 15-14-re, aki tavaly az olimpián Kovácsot búcsúztatta, Kulcsár pedig a svájci Steffentől szenvedett 15-11-es vereséget.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.