Ismét ördögi a Devils

2001.11.03. 17:08
Hét mérkôzést játszottak az NHL 29. játéknapján, melyen tovább menetelt a New Jersey: az Ördögök sorozatban hatodszor nyertek, s a gyenge idénykezdet után ismét tavalyi, nagydöntôs önmagukat idézik.
Csütörtökön a Phoenix látogatott East Rutherfordba, ám a Devils hamar nyilvánvalóvá tette, ezen az estén nem sok babér terem a Prérikutyák számára. Alig tizenhárom perc alatt Pat Elias, Andreas Salomonsson és Szergej Nyemcsinov is bevette az arizonaiak kapuját - a második találatot jegyzô svédnek, aki a tavalyi draft 163. helyén kelt el, ez volt az elsô NHL-gólja -, majd a második húsz percben Elias és Randy McKay is betalált Robert Esche ketrecébe. A Coyotes csak ezután kezdett magához térni, ám a szépítésen kívül nem futotta többre erejébôl. A NJ négy vereség után sorozatban hatodszor gyôzött, s ezzel megkezdte a felkapaszkodást a tabellán.

Gyenge kezdés után kezd magához térni a Pittsburgh is. Ivan Hlinka edzô menesztése jót tett a Pingvineknek, akik ezúttal a Torontót oktatták. Pedig Dmitrij Juskevics révén a Maple Leafs szerzett vezetést, ám Stephane Richer és Jan Hrdina góljainak köszönhetôen a Pittsburgh fordulhatott elônnyel a hajrára, melyben aztán Robert Lang is beköszönt Curtis Josephnek. A hazai ketrec elôtt viszont Johan Hedberg csak egyszer kapitulált ezen az estén, hatalmas részt vállalva a sikerbôl. Keith Tkachuk vezérletével jól muzsikált a Blues is: az egykori phoenixi csatár a carolinai Jeff O'Neill góljára duplázott rá, s mivel Tyson Nash és Pavol Demitra is betalált a Hurricanes hálójába, a St. Louis ismét gyôzött - az ellen oldalán O'Neill második gólja idei tizedik találatát jelentette.

Jamie Heward már a második percben betalált Roman Turek ketrecébe, a Calgary azonban Craig Conroy és Chris Clark találataival otthon tartotta a két pontot a Columbus ellen. Jól szerepelt egy másik kanadai egylet, a Vancouver is: a Canucks Dan Cloutier szezonbéli második, pályafutása harmadik shutoutjának köszönhetôen könnyedén verte a Montrealt. Sokáig úgy tűnt, hogy Felix Potvin is lehúzza a rolót a Chicago ellen és a Kings végre hazai jégen is elejt egy nagyvadat, ám Steve Thomas duplája, no meg Steve Sullivan treffelése ismét a Királyok halálát jelentette, így a semmibe veszett Adam Deadmarsh két gólja. Simán nyert viszont a másik kaliforniai társulat, a San Jose: a Cápák szinte meg sem izzadtak az Atlanta ellen.

A 29. játéknap eredményei

Pittsburgh Penguins-Toronto Maple Leafs 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)
New Jersey Devils-Phoenix Coyotes 5-2 (3-0, 2-1, 0-1)
St. Louis Blues-Carolina Hurricanes 4-3 (0-1, 3-1, 1-1)
Calgary Flames-Columbus Blue Jackets 2-1 (1-1, 0-0, 1-0)
Vancouver Canucks-Montreal Canadiens 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)
Los Angeles Kings-Chicago Blackhawks 2-3 (0-0, 1-0, 1-3)
San Jose Sharks-Atlanta Thrashers 5-2 (2-0, 2-2, 1-0)