Botladoztak a nagyágyúk

2001.11.04. 19:02
Az úgynevezett kiscsapatok nagy pillanatairól marad emlékezetes az NHL 31. játéknapja, hiszen a sztárgárdák - tisztelet a kivételnek - sorra elbotlottak szombat este. A nagycsapatok becsületét az Ottawa mentette meg, mely lemosta a Buffalót.
Martin Havlat, Andre Roy és Colin White is bevette a Szablyák kapuját, míg a buffalóiak nem tudtak túljárni a remek napot kifogó Pat Lalime (24/24) eszén: az Ottawa portása idei elsô, karrierje tizennegyedik shutoutját könyvelhette el, méghozzá úgy, hogy hárította Miroslav Satan büntetôjét is. A háromgólos gyôzelem amúgy igencsak általános volt ezen az estén, hiszen nem kevesebb mint négy összecsapás végzôdött ilyen differenciával. Eric Belanger (két gól) és Steve Heinze (egy-egy találat és elôkészítés) vezérletével a Los Angeles ennyivel verte az Atlantát, s ugyanennyivel volt jobb a Toronto a Coloradónál. A Maple Leafs egyébként az utolsó harmadban nyomta le a Lavinát - húsz perccel a vége elôtt Robert Reichel és Pascal Trepanier góljainak köszönhetôen még remire állt a derbi - Alex Mogilnij, Darcy Tucker és Mats Sundin találataival.

Az utolsó harmad döntött St. Louisban is, ahol a Washington Peter Bondra löketével a második játékrészben még vezetett, ám ezután beindult a Blues, s Al McInnis, Pavol Demitra, Doug Weight és Keith Tkachuk is betalált a fôvárosiak kapujába. Hasonlóan alakult az eredmény Nashville-ben is, ahol a hazaiak 0-1-rôl álltak fel, és ütötték ki a Dallast - visszavágva ezzel a pénteki zakóért. Még rosszabbul járt a Vancouver San Joséban, ahol a Cápák egygólos hátrányukat annyira a szívükre vették, hogy zsinórban ötször köszöntek be canucks kapusának. Parádés utolsó játékrészt produkált a Rangers is, mely a Florida szurkolói sokkolta egy 3-0-ás attakkal. Jóval több izgalom jutott a pittsburghi nagyérdeműnek, mely száztizenegy másodperccel tovább élvezhette a Tampa elleni meccset a megszokottnál: ekkor Billy Tibbets bevágta az "aranygól" a Lightning ketrecébe.

Egy nappal detroiti zakója után ismét tündökölt az Islanders: a Szigetlakók Mark Recchi vezetôgólja után sem omlottak össze Philadelphiában, és a második húsz percben Mark Parrish - idei tizenkettedik találatát jegyezte - és Dave Scatchard révén fordítani tudtak. Nem sikerült ugyanez a bravúr a Devilsnek, az Ördögök hazai jégen, azaz East Rutherfordban buktak el a Boston ellen: a Bocsok negyven minutum után Martin Lapointe és Joe Thornton góljaival már kettôvel mentek, és Pat Elias csak a mézesmadzagot tudta elhúzni az NJ-fanatikusok orra elôtt szépítôtalálatával. Fantasztikus hajrát vágott ki a Calgary a Montreal ellenében, a Lángok Jarome Iginla (egy gól, két assziszt), Ron Petrovicky (két találat) és Craig Conroy (egy gól, két passz) vezérletével húsz perc alatt ötöt rámoltak be Marthieu Garon ketrecébe.

A 31. játéknap eredményei

New Jersey Devils-Boston Bruins 1-2 (0-1, 0-1, 1-0)
Los Angeles Kings-Atlanta Thrashers 4-1 (2-20, 0-1, 2-0)
Calgary Flames-Montreal Canadiens 6-2 (1-0, 0-2, 5-0)
Ottawa Senators-Buffalo Sabres 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)
Philadelphia Flyers-New York Islanders 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)
Toronto Maple Leafs-Colorado Avalanche 4-1 (0-0, 1-1, 3-0)
Pittsburgh Penguins-Tampa Bay Lightning 2-1 h. u. (1-0, 0-1, 0-0, 1-0)
Florida Panthers-New York Rangers 3-5 (1-1, 2-1, 0-3)
St. Louis Blues-Washington Capitals 4-1 (0-0, 1-1, 3-0)
Nasville Predators-Dallas Stars 4-1 (0-1, 2-0, 2-0)
San Jose Sharks-Vancouver Canucks 5-1 (1-1, 0-0, 4-0)