Dömötör
12 °C
14 °C

Jordan ismét a legjobb volt

2001.11.05. 17:10
Bár 100-78-ra kikapott a Washington Wizards az NBA-ben a Detroittól, ám ismét remekelt a gárda hatszoros bajnoka, Michael Jordan. Az idei szezonban visszatért játékos 19 pontot dobott, és ezúttal is csapata legjobbja volt. Menetel a Los Angeles Lakers, ezúttal Kobe Bryant 39 és Shaquille O'Neil 30 pontjával verték az Utah Jazz gárdáját, és a negyedik mérkőzésük után is még veretlenek.
Könnyű helyzetben vannak az NBA-mérkőzésekről tudósító újságírók, ha "címlapsztorit" akarnak írni. A kétéves önkéntes száműzetéséből az idei szezonban visszatért Michael Jordan ugyanis "nem tud leszorulni" a lapok első oldaláról. A 38 éves klasszis folyamatosan csapata legjobbja, mind pontgyártásban, mind pedig az asszisztok tekintetében.

Így történt az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján is. "Air Jordan" csapatának, a Washington Wizardsnak ismét legjobbja volt, ezúttal 19 pontot dobott, valamint adott két gólpasszt is. Társai most nem tudtak felnőni nagyságához - a második legtöbb kosarat szerző játékos a 11 pontos Lue volt - így aligha lehet csodálkozni azon, hogy a Varázslók ezúttal 100-78-ra kikaptak Detroitban.

A mérkőzésen a fővárosiaknak esélyük sem volt, a harmadik negyed után már 88-54-re vezetett a házigazda Pistons. A végén Jordanék még szépítettek, de hazai siker egy percig sem forgott veszélyben. A Wizards eddigi négy mérkőzéséből kettőt megnyert, kettőt elveszetett és csoportjában a harmadik helyen áll.

Első helyen áll viszont a Los Angeles Lakeres, méghozzá fantasztikus teljesítménnyel. A jelző ebben az esetben korántsem túlzó, hiszen az aranymezesek eddig mind a négy meccsüket megnyerték. Legutóbbi "áldozatuk" a szintén kiváló erőkből Utah Jazz volt, amelyet négy ponttal, 100-96-ra verték. A házigazdák sztárjai ezúttal is remekeltek, Kobe Bryant 38 pontot szórt, míg Shaquille O'Neil 30 ponttal járult hozzá a sikerhez. A vendégek részéről ezúttal Karl Malone 26, valamint John Stockton 10 pontja ezúttal kevésnek bizonyult.

Eredmények:

Detroit Pistons-Washington Wizards 100-78
Memphis Grizzlies-Dallas Mavericks 85-94
Toronto Raptors-Indiana Pacers 113-100
Phoenix Suns-Houston Rockets 100-103
Golden State Warriors-Portland TrailBlazers 96-86
Sacramento Kings-San Antonio Spurs 103-83
Los Angeles Lakers-Utah Jazz 100-96

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.