A Clippers első győzelme

2001.11.06. 12:39
Mindössze két mérkőzést játszottak az NBA hetedik játéknapján, melyen megszerezte első győzelmét a Los Angeles Clippers - a szenvedô fél szerepe a harmatgyenge Atlantának jutott. A nap másik összecsapásán a Supersonics kétszeri hosszabbítás után tudott nyerni Orlandóban.
Végig kiegyensúlyoztott teljesítményt nyújtva, negyedenként négy-nyolc pontot verve az ellenre gyűjtötte be első győzelmét a kisebbik Los Angeles-i egylet, a Clippers. A kaliforniaiaknál ezúttal többen is a közepesnél jobb teljesítménnyel rukkoltak elő: Quentin Richardson egy kerek húszassal kínálta meg a Sólymokat, s emellett lekapott hét labdát is, a Chicagóból elszipkázott egykori draftelső Elton Brand tizenhárom pontja mellett leszedett tíz lepattanót, adott öt asszisztot és kiosztott négy sapkát is. Utóbbi mutatója pontosan megegyezett Michael Olowokandiéval, a nigériai emellett tucatnyi lepattanót gyűjtött és hét pontot is összeszorgoskodott. A Hawks oldalán ezen az estén egy, csak egy legény volt talpon - Nazr Mohammed harminc pontja és tizenegy lepattanója azonban kevésnek bizonyult. Megfelelő társak hiányában a center teljesítménye csak egyéni statisztikáinak javítására volt elég.

Jóval nagyobb csatát hozott a Seattle orlandói fellépése. A Szuperszónikusok meglehetôsen gyatrán kezdték a derbit, ám az elsô negyed végén egy tíz-nullás attakkal átvették a vezetést. A kétszer tizenkét perc után már tizenkét egységgel mentek a vendégek, ám a Magic szép lassan ledolgozta hátrányát, és Tracy McGrady (27 pont, hét gólpassz, hat lepattanó) duplájával, valamint Pat Garrity sikeres büntetôivel egyenlíteni tudott. Jöhetett a hosszabbítás, ahol továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, így cseppet sem meglepô, hogy újabb ráadás következett. A második öt perc végén aztán az egyébkét 32 pontig, 14 asszisztig és 5 lepattanóig jutó Gary Payton bevarázsolt egy triplát (ez volt neki a negyedik ezen az estén), maj a büntetôvonalról is eredményesen próbálkozott, s ezzel el is döntötte a találkozót. A vendégek részérôl Payton mellett Rashard Lewis vitte a prímet, az erőcsatár 36 pontot - közte öt triplát - vágott, lekapott 19 lepattanót és kiosztott három gólpasszt. Produkciója mellett kissé elhalványulnak Vin Baker érdemei, a center 22 pontot és hat lepattanót szorgoskodott össze. A hazaiak közül Grant Hill 28 pontja és 10 lepattanója, valamint Darrell Armstromg 17 pontja, hét lepattanója és hat asszisztja érdemel említést.

A 7. játéknap eredményei

Orlando Magic-Seattle Supersonics 119-123 2x h. u. (29-33, 25-33, 17-13, 29-21, 11-11, 8-12)
Los Angeles Clippers-Atlanta Hawks 109-86 (28-22, 27-23, 23-15, 31-26)