Megállíthatatlan a Lakers

2001.11.12. 13:00
Négy mérkőzést játszottak az NBA legutóbbi játéknapján, amelyen újból győzött a Los Angeles Lakers. A címvédő együttes remekel az idei szezonban is: mind a hat mérkőzésüket megnyerték eddig Kobe Bryanték.
Megállíthatatlanul robog sorrendben harmadik NBA-sikere felé a címvédő Los Angeles Lakers. Bár még csak hat mérkőzést játszottak le, de nem vitás: a végső győzelem első számú várományosát igencsak nehéz lesz megállítania bárkinek is a mezőnyben. A Shaquille O'Neil , Kobe Bryant vezette gárda ezúttal az Orlandót múlta felül. A vendégeknek csupán az első negyedben volt esélyük a győzeelm begyűjtésére - négy ponttal vezettek - a harmadik játékrészt már hatpontos hazai előnnyel várhatták a csapatok. A végén még a 38 pontig jutó O'Neil és a 28 pontos Bryant vezérletével még hajráztak is egyet, így végül 108-95-re győztek. A Los Angeles győzelmével továbbra is százszázalékos - hat meccs hat győzelem - így a hibátlan Minnsotával holtversenyben vezeti az egész liga mezőnyét.

Saját bevallása szerint is idei leggyengébb játékát produkálta Michael Jordan. "Ilyen rosszul talán egész pályafutásom alatt egyszer sem játszottam"- értékelte saját teljesítményét a hatszoros NBA-bajnok kosaras. Jordan kesergése érthető, hiszen 26 mezőnykísérletéből csak ötször sikerült kosarat elérnie. Mivel társai ezúttal sem remekeltek, így borítékolni lehetett a Washington vereségét. A Seattle SuperSonics élt is a lehetőséggel, és a 32 pontos Payton vezérletével megszerezte harmadik szezonbeli győzelmét.

Hiába volt csapata legeredményesebb dobója ismét Vince Carter - a Toronto Raptors Denverben szenvedett tizenegy pontos vereséget. A hazaiak győzelmüket főleg kiegyensúlyozott dobóteljesítményüknek köszönhetik. Hat játékosuk ért el tíz pont feletti teljesítményt, ráadásként akadt egy kimagasló alakítás is: Nick van Exel 24 ponttal lett a mezőny legjobbja. A negyedik meccs vendégsikert hozott, az eddig szerényen szereplő Detroit az utolsó negyedben bukott el a Portland ellen, amely minimális arányban, két ponttal nyert.

eredmények
Washinton Wizards-Seattle SuperSonics 84-99
Detroit Pistons-Portland TrailBlazers 98-100
Denver Nuggets-Toronto Raptors 96-85
Los Angeles Lakers-Orlando Magic 108-95