Lindros volt a 'nyerőember'

2001.11.12. 13:17
Öt mérkőzést játszottak az észak-amerikai profi jégkorongliga, az NHL legutóbbi játéknapján, amelyből mindössze egy találkozó ért véget a rendes játékidőben - a Vancouver idegenben verte a Minnesotát. Eric Lindros hosszabbításban szerzett góljával nyert újból a New York Rangers.
Egyre jobb formába lendül a New York Rangers, amely ezúttal hosszabbítás után verte a Montreal Canadiens gárdáját. A Parkőrök szerényebb kezdés után sorozatban aratják győzelmeiket - megverték a másik New York-i alakulatot, az Islanderes, majd a Buffalót, most pedig a Montrealt. A tabellán is egyre előkelőbb helyen állnak, immár csak egy pont a hátrányuk a meglehetősen rossz passzba került, listavezető Islanders csapatával szemben. A találkozó hőse, Eric Lindros volt, aki a 2-2-es eredményt hozó rendes játékidő után, a hirtelen halálban szerezte meg a gárda győzelmét jelentő gólját. A nyolcadik gólját jegyző csatár a hosszabbítás 56. másodpercében vette be a vendégek kapuját, fontos pontokhoz juttatva a Rangerst.

A New York-i meccset valósággal lemásolták Chicago-San Jose találkozón, ahol ugyancsak a rendes játékidőn túl dőlt el a mérkőzés - szintén a házigazdák javára. Míg a Parkőrök Lindrost ünnepelhették a végén, addig a Szeles Városban az orosz Zsamnov zsebelhette be társai gratulációját, miután az ő góljával sikerült otthon tartania a Blackhawksnak a két pontot.

A fent említetett két találkozón kívül - az összesen öt összecsapásból - további két találkozó végződött döntetlen eredménnyel. A különbség mindössze annyi volt, hogy sem Carolinában, sem pedig Anaheimben nem esett gól a hirtelen halálban, így pontosztozkodással értek véget a mérkőzések. A végső sikerre leginkább a Hatalmas Kacsáknak volt esélyük, mivel a vendég Dallas öt perccel a dudaszó előtt tudott csak kiegyenlíteni Lehtinen találatával.

Győzelemre készülődött, de katasztrofális vereséget szenvedett a Minnesota. A hazaiak önbizalma nem volt alaptalan, hiszen a vendég Vancouver a csoportjában az utolsó helyén áll. A vendégek azonban nem a tabellára figyeltek, hanem a góllövésre, és már az első periódusban - Breehovwsky, Brashear és Sedin góljával - háromgólos előnyre tettek szert. A folytatásban még ütöttek kettőt - ezúttal Jovanovski és Naslund volt eredményes - beállítva a házigazdák számára meglehetősen keserű végeredményt.

Eredmények
Carolina Hurricanes-Edmonton Oilers 1-1
Minnesota Wild-Vancouver Canucks 0-5
New York Rangers-Montreal Canadiens 3-2 - h.u.
Chicago Blackhawks-San Jose Sharks 3-2 - h.u.
Anaheim Mighty Ducks-Dallas Stars 2-2