Hewitt két játszmában verte Agassit

2001.11.14. 21:10
A John Newcombe-csoport 2 mérkőzésével folytatódott szerdán Sydneyben a férfi teniszezők 3.7 millió dollár összdíjazású Mesterek Kupája. Az első találkozón a hazaiak kedvence Lleyton Hewitt két játszmában diadalmaskodott Agassi felett, míg a második összecsapáson meglepetésre, Sebastien Grosjean ugyancsak két játszmában bizonyult jobbnak Patrick Rafternél. Így eldőlt, hogy a két győzelemmel rendelkező, s szintén hazai környezetben versenyző Lleyton Hewitt elődöntős, míg a másik ausztrál kiesett.
A nyitányon az első forduló két győztese találkozott, s Lleyton Hewitt 1 óra 32 perc alatt legyőzte Andre Agassit. Pedig a 40 perces első játszmában az amerikai kétszer is breakelőnybe került, de a hazai szurkolók egyik kedvence mindkét alkalommal egyenlített. Sőt a hajrában még egyszer elvette riválisa szerváját, s újabb fordulat már nem történt.

A második szett elején a nyugodtabban teniszező Hewitt újfent elnyerte az amerikai adogatását, majd 3:2-nél elveszítette sajátját. Ez sem törte meg a US Open győztesét, ötödször is breakelt. Agassi 4:5-nél kétszer is elnyerhette volna az ausztrál szerváját, de nem tudott élni a lehetőségekkel.

A csoport másik találkozóján a francia Sebastien Grosjean 1 óra 22 perc alatt legyőzte Patrick Raftert. A találkozó csalódást okozott a sydneyi közönségnek, mert szinte végig a francia akarata érvényesült.

Az európai teniszező az első játszmában gyorsan breakelőnyhöz jutott, s noha ellenfele később egyenlített, így sem történt igazi fordulat. A második szettben Rafter mindent megtett a sikerért, de kézsérülés zavarta a játék közben. A szünetekben többször is ápolták az ausztrált, de ez sem sokat segített.

A két vereséggel álló Rafter pénteken az utolsó körben az eddig veretlen Hewitt ellen lép pályára, de legfeljebb csak vigasztalódhat. Az eddig egyformán egy-egy győzelmet arató Agassi és Grosjean "ki-ki meccset" játszik egymás ellen csütörtökön, a győztes jut a legjobb négy közé.

John Newcombe-csoport, 2. forduló:
Hewitt (ausztrál)-Agassi (amerikai) 6:3, 6:4
Grosjean (francia)-Rafter (ausztrál) 7:6 (7-4), 6:3

A csoport állása: 1. Hewitt 2 győzelem, 2. Grosjean 1 (3-2-es játszmaarány), 3. Agassi 1 (2-2), 4. Rafter 0