Hetedszer is nyert a Lakers

2001.11.16. 11:42
Hét lejátszott meccs után még mindig százszázalékos az észak-amerikai profi kosárlabda ligában (NBA) a Los Angeles Lakers. A címvédő ezúttal hosszabbításban verte idegenben a Houston Rockets csapatát. Gyengélkedik az újonc Memphis Grizzlies, amely még nem tudott győzni egyetlen egyszer sem.
Még mindig veretlen az NBA-ben a Los Angeles Lakers. Az előző két kiírás győztese hetedik mérkőzését is megnyerte, és magabiztosan vezeti a csoportját. Bryanték a játéknap legizgalmasabb összecsapásán ezúttal az ősi rivális, Houston Rockets otthonából hozták el a pontokat- hosszabbítás után. Maga az összecsapás a Lakers számára kiválóan indult, az első negyed után 25-2-re vezettek. Hárompontos előnyüket a félidő végéig még öt ponttal megtoldották, így minden reményük megvolt arra, hogy már a rendes játékidőn belül megszerezzék a győzelmet.

A hazaiak azonban nem így gondolták, és a végelszámolásban egyaránt 26-26 pontig jutó Francis és Mobley vezérletével egyre jobban megközelítették vetélytársukat. Már csak 25 másodperc volt hátra, és az eredményjelző 87-83-as vendégvezetést mutatott. Ekkor azonban Francis és Mobley is beszórt két-két büntetőt, beállítva a rendes játékidő végeredményét. A hosszabbításban, köszönhetően elsősorban Shaquille O 'Neil remek játékának- a csatár egypontos Lakers előnynél az utolsó másodpercekben saját palánkja előtt még szerzett egy lepattanót - végül győzött a Los Angeles és a mezőnyben immár egyedüliként százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát.

Míg a Lakers veretlen, addig az ellenkező végletet képviselő Memphis még nyeretlen. A liga újonca nyolc lejátszott meccséből még egyetlen egyszer esem tudott győzni, ezúttal hazai pályán kaptak ki, a Portlandtól. A Grizzlies egy megnyert, egy elveszett és egy döntetlenre hozott negyed után az utolsó felvonás előtt még ikszre állt a vendégekkel szemben, és reménykedhettek, hogy megszerzik első győzelmüket. A hajrá nem igazolta optimizmusukat, és Battier 30 pontja ellenére - katasztrofális 18-34-es negyedet produkálva elveszették a meccset.

Eredmények
Detroit Pistons-Dallas Mavericks 115-89
New York Knicks-Miami Heat 83-74
Memphis Grizzlies-Portland TrailBlazers 85-101
Denver Nuggets-Orlando Magic 82-101
Houston Rockets-Los Angeles Lakers 97-98 - hosszabbítás után