Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Ismét kivégezték a Washingtont

2001.11.16. 12:32
Nyolc találkozó jutott az NHL 42. játéknapjára, melyen ismét bebizonyosodott: sok jó játékos még nem jelent feltétlenül jó csapatot. A bajnoki cím egyik várományosaként emlegetett Washington ugyanis ismét csúfos vereséget szenvedett - ezúttal Philadelphiában.
Alig több mint három és fél percre volt szüksége a Flyersnek, hogy eldöntse a két pont sorsát. Ez idő alatt ugyanis Keith Primeau, Jiri Dopita - a veterán csehnek ez volt az elsô NHL-gólja - és Mark Recchi is beköszönt Olaf Kölzignek. A Philly ezek után visszavett az iramból, ám a Capitals ellen ezen a napon még ez is belefért, hiszen a tavalyi idényt sérülés miatt szinte teljesen kihagyó John LeClair révén a második harmadban négyre, míg Simon Gagne góljával a végére ötre növelte a különbséget. Bár nem kapott gólt, mégsem könyvelhetett el shutoutot Brian Boucher a hazai kapuban, ugyanis a 36. percben térszszalaghúzódás miatt át kellett adnia a helyét Roman Cechmaneknek, aki szintén szűzen tartotta a ketrecet. Öt találatot láthatotta a tampai publikum is, ám a Lightning drukkerei ismét szomorkodhattak: hiába szerzett vezetést Vincent Lecavalier, majd a második harmadban - Mats Sundin és Alyn McCauley góljai után - hiába egyenlített Tim Taylor, a Toronto Alex Mogilnijnek köszönhetôen gyôztesen hagyhatta el az arénát.

A Juharlevelesekhez hasonlóan a Dallas is az utolsó pillanatokban lôtte a gyôztes gólt, ám a Csillagok jóval nagyobb halat akasztottak a Tampánál. Miután Mike Modano a meccs elején, majd a második játékrészben Joe Nieuwendyk három perc alatt kétszer is a Kings hálójába talált, a kaliforniaiak már temetni kezdték csapatukat. Kicsit korán, ugyanis Adam Deadmarsh még a második periódus vége elôtt szépített, majd a Bostonból érkezett jason Allison megismételte Nieuwendyk produkcióját, azzal a minimális különbséggel, hogy neki csak két percre volt szüksége a duplához. A végén aztán ismét a fejüket fogták a Királyok, hiszen Modano is csatlakozott az ismétlôkhöz, a maga részérôl keretbe foglalva a meccset.

Hasonló produktummal rukkolt elô Ladislav Nagy, a phoenix szlovák csatára, aki a San Jose ellen vállata csapata elsô és utolsó gólját. Az egykori St. Louis-inak fôleg a második találata volt fontos, ugyanis végképp elvette a Cápák kedvét: a Sharks a második harmad végén még vezetett, ám a Coyotes fantasztikus attakot produkált a végjátékban, háromszor is felvillantva a góllámpát. Vancouverben is duplázásnak tapsolhatott a nagyérdemű, Matt Cooke az elsô és a második húszpercben is átverte Fred Brathwaite-ot, a Blue portását, így Doug Weight már csak szépíteni tudott. A padlóról állt fel a Chicago ellen a Calgary: a vendég Blackhawks Ryan Vandenbussche és Steve Sullivan révén már kettôvel ment, amikor elôbb Jamie Wright, majd négy percel a zárás elôtt Dean McAmmond is betalált - a hosszabbításra aztán elfogyott a csapatok tudománya. Nem úgy, mint Bostonban, ahol a Bruins 1-3-ról egyenlített a Devils ellen, hogy aztán a ráadásban Joe Thornton góljával lenyomja a tavalyi másodikat.

A 42. játéknap eredményei
Calgary Flames-Chicago Blackhawks 2-2 h. u. (0-1, 1-1, 1-0, 0-0)
Phoenix Coyotes-San Jose Sharks 5-3 (2-2, 0-1, 3-0)
Vancouver Canucks-St. Louis Blues 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)
Los Angeles Kings-Dallas Stars 3-4 (0-1, 1-2, 2-1)
Boston Bruins-New Jersey Devils 5-4 h. u. (1-2, 1-1, 2-1, 1-0)
Ottawa Senators-Carolina Hurricanes 1-1 h. u. (0-0, 1-1, 0-0, 0-0)
Philadelphia Flyers-Washington Capitals 5-0 (3-0, 1-0, 1-0)
Tampa bay Lightning-Toronto Maple Leafs 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!