Erős ausztrál keret a Davis Kupa döntőre

2001.11.20. 15:04
November 30. és december 2. között Melbourne-ben rendezik az idei Davis Kupa fináléját, mellyen a házigazdák Franciaországot fogadják. A hét elején mindkét kapitány kijelölte keretét. Érdekesség, hogy megismétlődhet a múlt heti Mesterek Tornája döntő, mellyen az ausztrál Lleyton Hewitt diadalmaskodott a francia Sebastien Grosjean felett.
A világelső Lleyton Hewitt mellett Patrick Rafter, Todd Woodbridge és Wayne Arthurs került az ausztrál férfi teniszválogatott keretébe a franciák elleni melbourne-i Davis Kupa -döntő előtt.

Lleyton Hewitt
A jövő péntektől vasárnapig tartó finálét még annak ellenére is a hazaiak várják esélyesként, hogy az évek óta vállsérüléssel bajlódó Rafter néhány nappal ezelőtt ismét fájdalmakra panaszkodott. Így kissé kockázatosnak tűnik a szerepeltetése, de végső esetben a párosra készülő Arthurs helyettesítheti őt a melbourne-i füves pályán.

- Nehéz mérkőzés vár ránk. Ennek megfelelően nagyon keményen készülünk majd a döntőre - mondta John Fitzgerald, az ausztrálok kapitánya.

A nemzetközi szövetség (ITF) szabályai szerint, tíz nappal a találkozó előtt kell megnevezni a szóba kerülő játékosokat, így kedden a franciák névsorát is nyilvánosságra hozták. Guy Forget, a francia férfi teniszválogatott kapitánya öt játékost jelölt a Davis Kupa -döntőre.

Az európai együttest a sydneyi Mesterek Kupáján döntőt játszó, - ám ott Lleyton Hewittól vereséget szenvedő - Sebastien Grosjean mellett Arnaud Clément, Nicolas Escudé, Fabrice Santoro és Cédric Pioline alkotja.