Valamennyi pólócsapatunk továbbjutott a nemzetközi kupákban

2001.11.25. 18:55
Valamennyi kupacsapatunk vízbe szállt a hétvégén, és mindegyik magyar gárda tovább is jutott. A Vasas és a BVSC magabiztosan, veretlenül lett az első, a Fradinak meg kellett szenvednie a sikerért. A hazai pályán játszó Honvéd nem bírt a csoportdöntőn az olasz bajnokkal, de így is ott lehet a nyolc között.
Kezdjük a sor a legrangosabb sorozattal a bajnokok vetélkedésével. A Domino BHSE nem kapott nehéz ellenfeleket annak érdekében, hogy gond nélkül továbbjusson, az első helyen való továbbmenetel azonban igencsak nehéznek ígérkezett, hiszen a korábbi BL-győztes Posillipo Napoli Európa egyik legjobb együttese. A Honvéd teljesítette is a kötelező feladatot, bár a Bukarest ellen a mieink ráijesztettek a népes publikumra, hiszen az első két negyed után még hátrányban voltak.

Aztán helyreállt a rend, hasonlóképpen a szlovén Kranj ellen, ahol két negyeden keresztül álomjátékot mutattak Tóth Imréék. Vasárnapra már biztossá vált a mieink továbbjutása, amikor a Posillipo ellen szálltak medencébe. Az ellenfélnél csakúgy, mint a Honvédnál három olimpiai bajnok játszott, és az olaszok ellenállhatatlanok voltak. (Honvéd: Biros, Molnár, Kiss, Napoli: Kásás, Steinmetz, Attolico)

A tizenhetedik percig nem lőttek gólt Birosék - ő amúgy Molnárral együtt az egész meccsen eredménytelen maradt -, így egyáltalán nem lehetett csodálkozni azon, hogy 7-4-re a vendégek nyertek. Ráadásképpen már 7-2-re is vezettek, a hajrában némiképp kiengedtek. A Domino így mindenképen a nehezebb ágra kerül, hiszen csoportelsőkkel sorsolják össze a legjobb nyolc között.

Az ugyancsak három olimpiai bajnokkal - Kósz, Székely, Vári - rendelkező Vasas a KEK-ben nem bízta a véletlenre a továbbjutást, a házigazda belgákat és a szlovák Kassát is imponálóan verték, majd az első helyért a Mladost Zagrebet is felülmúlták. 9-8-ra verték a nagy múltú horvát csapatot.

A LEN Kupában szereplő együtteseink közül a BVSC elképesztően kemény csoportba került, de remek játékkal jutott tovább. Előbb az olasz Bolognát verték 9-2-re, majd a házigazda Catalunya is elvérzett Szécsiékkel szemben, a végeredmény 7-6 lett Gerendáséknak. A CSZKA Moszkva sem tudott akadályt gördíteni a vasutasok elé.

A Fradi nagyszerűen mutatkozott be Németországban, a Rijekát 7-4-re múlták felül, ám a következő meccsen az Ethnikosz Pireusz ellen az utolsó negyedben 3-0-ra kikaptak, így végül a meccset is elbukták 7-6-ra. A harmadik, sorsdöntő találkozón a házigazda Hamm ellen viszont kétség sem férhetett ahhoz, hogy a zöld-fehérek továbbjutást érdemelnek, és 10-5-ös győzelmük egyúttal azt is jelenti, hogy első helyen kerültek a negyeddöntőbe.