Bravúros veszprémi győzelem a Bajnokok Ligájában

2001.12.02. 19:44
Vasárnap Franciaországban negyedik Bajnokok Ligája találkozóját játszotta - és nyerte a Fotex-Veszprém csapata. A győzelemben nagy szerepet kapott a cserekapus Fazekas, aki a második játékrész felénél állt be. Elől pedig remekül használta ki lehetőségeit a magyar bajnok. Győzelmének köszönhetően a veszprémiek százszázalékos teljesítménnyel vezetik a Bajnokok Ligája D-csoportját.
A világsztárokkal tűzdelt franciák az egykori téli olimpia helyszínén, Albertville-ben fogadták a magyar bajnokot. Nagyszerű hangulatban kezdődött a találkozó, és közel tíz perc elteltével már három góllal vezetett a magyar csapat. Ez azonban nem zavarta meg a hazaiakat, akik ezután átvették a vezetést, ám nem tudtak nagyobb előnyre szert tenni Pásztorék ellen.

Sterbik Árpád
A szünetre 14-14-es egyenlő állással vonultak a csapatok, és ebben jelentős szerepe volt a kubai Pereznek, aki egymaga hat találatot szerzett.

A második harminc percet a gallok kezdték aktívabban, minek köszönhetően a félidő felénél, két gól volt az előnyük. Ezután a magyar együttes kapust cserélt, Sterbiket Fazekas váltotta, aki hamar meghálálta a bizalmat. Így az eredmény 19-17-ről 21-22-re alakult.

Ezután a - második félidőre védekezésben nagyot javuló - veszprémiek, már ki sem engedték a kezükből a vezetést. A kapuban Fazekas parádézott, elől pedig magabiztosan használták ki helyzeteiket Zsigmondék. A találkozó végén felváltva estek a gólok, de a francia csapat nem tudott mit tenni az ismét remekül játszó Veszprém ellen, amely így kétgólos győzelmet aratott.

A magyar együttes ezzel a győzelemmel őrzi százszázalékos teljesítményét a Bajnokok Ligája D-csoportjában. Amennyiben a jövő héten, hazai pályán legyőzik a csoport leggyengébbjének tartott macedón bajnokot, már biztos, hogy a csoportgyőztesként lépnek tovább.

A végeredmény:
Chambery (francia) - Veszprém 26-28 (14-14)

A csoport másik találkozóján:
Szkopje (macedón) - Magdeburg (német) 27-27