Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Budapestre jön a NOB elnöke

2001.12.08. 15:53
Kapcsolódó cikkek (1)
Jacques Rogge, a NOB elnöke jövőre, az év első felében valószínűleg Budapestre látogat és találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel - jelentette be Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombati közgyűlésén.
A Magyar Olimpia Bizottság (MOB) közgyűlésén a szervezet elnöke, Schmitt Pál bejelentettte, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bzottság nemrég megválasztott új elnöke, Jacques Rogge Magyarországra látogat. A NOB első embere a következő év első felében érkezik Budapestre, és a tervek szerint tárgyal majd Orbán Viktor miniszterelnökkel is. A további programjáról még csak annyit tudni, hogy a belga sportvezetőt a Semmelweis Egyetemen díszdoktorrá avatják.

Magyarország a tizenkettedik

A MOB elnöke beszámolójában értékelte a magyar sport elmúlt egy évét is. Schmitt Pál kiemelte: a magyar sportolók 2001-ben az olimpiai sportágak olimpiai versenyszámaiban a világ- és Európa-bajnokságokon összesen 164 pontot szereztek - szemben a Sydneyben elért 135-tel -, ezzel az eredménnyel Magyarország a nemzetek rangsorában a tizenkettedik helyet foglalja el.

Elfogadták a költségvetést

Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter arról beszélt, hogy az augusztus 21-i kormányülésen a sport számára előzetesen megszavazott 4.4 milliárd forint a költségvetés zárszámadásának elfogadása után már a jövő héten felhasználható, így az a 400 millió is, aminek elosztásáról a MOB-elnökség indítványát a közgyűlés elfogadta. Az ISM 1 milliárd további támogatást nyújt a szakszövetségek javaslatai alapján, elsősorban a szakosztályok számára.

A közgyűlés elfogadta a jövő évi költségvetés előzetes 1.16 milliárdos tervezetét: a MOB a 760 milliós állami támogatás mellett 400 milliós saját bevétellel számol. Ezenkívül Deutsch Tamás megerősítette, hogy az idei 400 milliós rendkívüli támogatásra is lehet számítani.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.