Kokó változatlanul Hamedra utazik

2001.12.17. 15:14
Három világsztár sportoló tartott évzáró közös sajtótájékoztatót a Generali-Koko Klubban. Kovács Ágnes, Erdei Zsolt és a névadó Kovács István értékelték az idei évet, és válaszoltak az újságírók kérdéseire.
Kovács Ági
"Nagyon élvezem az amerikai életet, de már nagyon hiányoztak a rokonaim, barátaim" - kezdte beszámolóját az idei évet értékelve Kovács Ágnes, aki idén egy arany (200 m mell) és egy bronzérmet (100 m mell) szerzett a fukuokai úszó-világbajnokságon. Ági - aki az idén is eséllyel pályázik az Év sportolója díjra - elmondta, hogy több mint négy hónapja kelt útra, és nagyon tetszik neki Amerika és az egyetem is. Most is csak mindössze két hétre látogatott haza, hiszen 29-én már újabb verseny vár rá.

Az iskolába, ahova jár - és ahol később szeretne marketinget tanulni - rengetegen sportolnak, az egyetemi úszócsapatban is több mint ötvenen vannak. Ugyanolyan keményen edz kint, mint itthon tette, ennek köszönhető, hogy az egyik versenyen, mindössze 14 századdal maradt el a világrekordtól. Eredménye így is a világ idei második legjobb eredménye. Legközelebb májusban látogat haza, ám akkor három hónapra, hogy itthon fejezze be a felkészülést a berlini Európa-bajnokságra, mely a jövő év fő versenye lesz a számára.

Erdei: Még sokkal több van bennem

Erdei Zsolt
Erdei Zsolt szombaton kilencedik profi győzelmét aratta, de mint mondta, ehhez nem adott ki magából sokat. "Nagyon meleg volt a teremben, és ellenfelem is sokat szabálytalankodott, könyökölt. Egyébként is sokkal keményebb volt, mint ahogy azt a "nem éppen kisportolt" alkata mutatta"- folytatta mosolyogva Madár.

A folytatásban elmondta, sok volt számára az egyfolytában kint töltött 13 hét, és most igyekszik "hasznosan" kihasználni a háromhetes pihenőjét. Január 8-án itthon kezdi meg a jövő évi felkészülését, és 20-án utazik vissza az Universumhoz. Tudja jól, hogy van még rajta egy kis súlyfelesleg, és ezt szeretné minél előbb izommá átdolgozni.

Bízik benne, most már olyan ellenféllel is összetudja mérni erejét, akivel végig bokszolhatja a nyolc menetet. "Sokkal több van bennem, de ez szombaton nem derülhetett ki. Jövőre, egy komolyabb ökölvívó ellen talán megtudom mutatni, mennyit fejlődtem, és hogy nyolc meneten keresztül is képes vagyok ennél sokkal jobban bokszolni."

Koko: Még terveim vannak az ökölvívással, és remélem, annak is velem

Kovács István, a júniusi Kisstadionban elszenvedett veresége után, szombaton először szállt ringbe, és aratott pontozásos győzelmet. Koko elégedett szombati teljesítményével, mint mondta, hibamentesen bunyózott. Ezt annak ellenére is így érzi, hogy tudja nem volt eléggé kezdeményező, és kissé talán visszafogott volt az elmúlt évek Kokojához képest.

"Sok volt a hat hónap, de most újra élveztem az ökölvívást. Nem egy új Kovács István tért vissza, hanem egy megfontoltabb, akit a júniusi Chacón meccs visszahozott a földre"- értékelte saját teljesítményét Koko. Arra a kérdésre, hogy mennyire komolyan gondolta a visszavonulását, csak annyit mondott, most újra úgy érzi, neki tervei vannak a profi ökölvívással, és reméli, hogy a profi ökölvívásnak is vele.

"Bárki ellen kiállok, de Hamedet szeretném igazán"

Számára "rosszkor jön" a téli olimpia, hiszen Németországban, az ötkarikás játékok alatt leáll a sportélet, így a legközelebbi találkozójára minimum márciusig várnia kell. Úgy érzi - bár szombaton a WBO vezetői is megerősítették abban, miszerint januártól valószínűleg az első három között találja magát, - még egykét felhozó mérkőzésre szüksége van, mielőtt újra címmeccsen bunyózna.

Hogy kivel az számára mindegy, mert mire ő eljut odáig - ez legkorábban jövő szeptember-október lehet - nem lehet tudni ki lesz a világbajnok. Ez lehet Barréra, Morales, Chacón, de a visszatérő Hamed is. "Az én célom még mindig a "Herceg", azaz Hamed, hiszen miatta kezdtem el profiként is bokszolni. A többiek legyőzése is hatalmas eredmény lenne - igaz mostani állapotomban egyikük ellen se lenne esélyem - ám Hamed legyőzése jelentené az igazi fegyvertényt, az igazi világhírnevet.