Wuppertal-MiZo-PVSK 49-76

2001.12.20. 21:31
Továbbra is nagyszerűen szerepel a női kosárlabdázók Euroligájában a Mizo-Pécsi VSK. A baranyaiak ezúttal idegenben verték 76-49-re a német bajnok Wuppertal gárdáját. A mieink különösen a harmadik negyedben remekeltek: ebben a játékrészben 20-8-ra múlták felül ellenfelüket. Sikerével a Pécs megőrizte továbbjutó helyét csoportjában, mivel a fordulóban szintén kiütéses győzelmet arató Bourges mögött másodiak a Rátgéber-tanítványok.
Mindössze egyszer botlott az Euroliga eddigi lejátszott öt fordulójában a MiZo Pécsi VSK női kosárlabdacsapata. Rátgéber László együttese Rózsahegyen szenvedett vereséget, de még így is továbbjutó helyen állt a hatodik kör előtt, a címvédő, százszázalékos Bourges mögött. A pécsiek ezúttal ahhoz a Wuppertalhoz látogattak, amely eddig nem kápráztatta el híveit: mindössze egyszer sikerült begyűjteniük a győzelemért járó két pontot.

Minimális német előny

A pécsiek dobták az első kosarat, de a német bajnok hamar átvette az irányítást, és a második percben már 6-4-re vezetett. A két gárda fej-fej mellett haladt, a Wuppertal Krätschmann és Pechova kosaraival "orrhossznyi" előnyre tett szert (14-10). A hajrában Ujvári hárompontosával szépített a PVSK,- a negyed végül minimális hazai előnnyel zárult (16-15).

Félidőben már a Pécs vezetett

Akárcsak az első játékrész, a második is baranyai kosárral kezdődött, Iványi indítását Keller értékesítette. A folytatás azonban már jobban alakult: a negyed felénél Károlyi triplájával a mérkőzésen először már négy pontosra nőtt a pécsiek előnye (20-24). A folytatásban Csák Magdolna percei következtek: előbb értékesített két büntetőt, majd bedobott egy hárompontost is (18-33). A félidő végén a németek még hajráztak, de a szünetre még megmaradt két pont a pécsiek előnyéből. (31-33)

Sebességet váltott a MiZo

A második félidőt lendületes játékkal indította MiZo: Károlyi, Tuvic és Iványi kosaraival ismét elhúztak a pécsiek (37-44). A Wuppertal a kezdeti remek játék után alaposan visszaesett, egyedül Brondello tudott lépést tartani a mieinkkel. Igaz, a németek visszaeséséhez a magyaroknak is "volt némi közük", hiszen mind támadásban, mind pedig védekezésben igencsak "felpörögtek" a Rátgéber-tanítványok. Különösen Pechova teljesítménye javult sokat, a légiós játékos kosaraival megnyugtató előnyt szerzett a PVSK az utolsó etapra (39-53).

Magabiztos győzelem

Nem sokat változott a játék képe a befejező tíz percre sem. A Marlies Askamp távozásával vezéregyéniség nélkül maradt hazaiak csak vergődtek, míg a vendégek Tuvic és Csák kosaraival egyre jobban elhúztak (45-68). Hiába kért időt a Wuppertal mestere, ez sem segített. A végén már nem volt egy súlycsoportban a két együttes, Csákék akkor dobtak kosarat, amikor csak akartak (42-66). A dudaszó előtt Tuvic még bedobott egy hárompontos, amellyel kialakult a végeredmény: Wuppertal-Pécs 49-76.

Mivel a csoportot vezető Bourges is simán győzött otthon az Adana ellen, így a tizenegy pontos PVSK továbbra is csoport második helyén áll, megelőzve a szintén tizenegy pontot gyűjtött Ruzomberok együttesét.

Jegyzőkönyv
Wuppertal-Pécs 49-76 (16-15, 15-18, 8-20 , 10-23 )
Wuppertal: Ambers 2, Brondello 18, Krätschmann 4, von Saldern 10, Sazanova 9/9, Weber 6.
MiZo-Pécsi VSK: Ujvári 9/3, Iványi 4, Csák 12/3, Tuvic 18/3, Pechová 15, Károlyi 11/9, Keller 7.
További eredmények
6. forduló, A-csoport:
Ruzomberok (szlovák)-Ramat Hasharon (izraeli) 99-70
Bourges (francia)-Botas Adana (török) 69-47
Comense (olasz) - Aix-en-Provence (francia) 85-56
Az állás: 1. Bourges 12 pont, 2. Pécs 11, 3. Ruzomberok 11, 4. Comense 10, 5. Ramat 7 (443-527), 6.Wuppertal 7, 7. Botas Adana 7, 8. Aix-en-Provence 7