Március: Szégyenteljes döntetlen a litvánok ellen

2002.01.02. 11:30
Magyar sikereknek most sem örülhettünk, kudarcban azonban volt részünk. A futball válogatott, miután tavaly 6-1-re verte Kaunasban a vendéglátó litvánokat, Budapesten egy vérszegény 1-1-es döntetlenre futotta erejéből. Lényegében már ekkor kilátástalanná vált a továbbjutásért folytatott harc.
Schumacher: kitűnő évkezdet

A Forma 1-ben nagy várakozással kezdődött az idei szezon, hiszen a McLaren-Mercedes - Hakkinen és Coulthard - egyértelmű célja az elveszített trón visszahódítása volt, ám Michael Schumacher és a Ferrari is nagyon készült az évadra. Annál is inkább, mert Schumacher a negyedik világbajnoki címét kívánta megszerezni. Az első két futamot a címvédő német nyerte, és már ekkor érződött: igen nagy erőfeszítéseket kell tenni annak érdekében, hogy egyáltalán megközelítsék őt.
Schumacher ellenállhatatlan!

Erdei Zsolt karambolja

Erdei Zsolt
A Kokó melletti másik Universum színeit viselő ökölvívónk a ringen kívül került szorult helyzetbe. Tatabánya magasságában ugyanis az autópályán leszorította őt egy másik autós, és Erdei nem tudta elkerülni a karambolt. Szerencsére nem sérült meg komolyan, a kórházból egy alapos vizsgálat után kijöhetett, de barátnője, Edit kénytelen volt néhány napot benntölteni.
Erdei Zsolt súlyos balesetet szenvedett

Benzinkutas a Loki edzője

Komjáti András a Vasast hagyta el a Debrecen kedvéért, és szinte már a szerződés pillanatában ellenszenves volt, hiszen korábban ő törte el a hazai kedvenc, Kerekes György lábát. Komjáti a jó játékosanyaggal rendelkező csapattal kieső helyre sodródott, így nem volt váratlan menesztése. Utóda Pajkos János lett, akinek nem volt edzői múltja, benzinkutas vállalkozóként ténykedett. Pajkos sem tudott azonban segíteni a klubon, kizárólag a BKV Előre visszalépésnek köszönhették, hogy az első osztályban maradhattak. A Magyar Kupát viszont elhódították.
Pajkos, a benzinkutas edző

Farkas: 17 gól

Farkas Ágnes
Farkas Ági, olimpiai bronzérmes kézilabdázónk elképesztő formába lendült márciusban. A Volgográd elleni BL-negyeddöntőben tarthatatlan volt. Meg sem állt tizenhét(!) találatig. Ily módon elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a Fradi az elődöntő döntőbe jutott. A továbblépés és a még nagyobb siker azonban már nem sikerült, Farkas egyedül kevésnek bizonyult az újabb bravúrhoz.
Farkas Ági 17 gólt dobott

Pocsék játék, döntetlen a litvánok ellen

Válogatottunk - immár hagyományosan - sorsdöntő mérkőzés előtt állt a világbajnoki selejtezők során. Amennyiben Litvánia ellen sikerült volna nyerni a társulatnak, akkor mindenképpen versenyben marad a második, pótselejtezős helyezésért. A győzelem azonban elmaradt, gyenge, enervált játékkal, mindössze 1-1-t értek el Illésék, annak ellenére, hogy Kaunasban 6-1-re verték a csoport utolsó helyén végzett litvánokat. Az esélyeink ekkor csappantak meg a továbbjutásra, mégha mindezt ekkor nem is mondták ki.
Szégyenletes döntetlen