Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

Ki a felelős a világbajnok haláláért?

2002.01.08. 13:20
A rendőrség továbbra is nagy erőkkel vizsgálódik a francia világbajnok síelőnő, Régina Cavagnoud innsbrucki halálának ügyében. A nyomozás vezetője szerint roppant nehéz a dolguk, de szerinte a német edző, akivel összeütközött a francia hölgy, nem hibáztató, ellenben mások feltehetően igen.
Az osztrák államügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vizsgálódik Régine Cavagnoud francia világbajnok szuper-óriásműlesikló halálával kapcsolatosan. A tárgyalásra, amelyre tizenöt francia versenyzőt idéztek be, még a héten sor kerül Innsbruckban.

A német tréner két hét kóma után felépült

A baleset még október huszonkilencedikén történt, amikor a Pitztaler gleccseren a francia és a német válogatott közös edzésén Cavagnoud a német utánpótlásedzővel összeütközött. Cavagnoud életéért két napig küzdöttek, de nem tudták megmenteni. Anwander azonban két hét kóma után felépült, és jelenleg kihallgatható állapotban van, mi több: maximális esély van a teljes felépülésére.

Anwander amúgy a történtekből semmire nem emlékszik, ő épp a kapukat rendezgette, amikor a 31 éves Cavagnoud végzetesen nekicsapódott. A német szakvezető bízik abban, hogy még ebben a hónapban folytathatja munkáját.

A kommunikáció a vétkes?

A nyomozás vezetője, Rudolf Kohl szerint a német edzőt aligha terheli felelősség, de roppant nehéz dolguk van a nyomozásban, mert még mindig sok a homályos részlet. Ilyen például az, hogy miért nem hangolták össze a két nemzet trénerei adóvevőiket. Emellett még az sem tisztázott, hogy miért nem olyan edzők irányították a gyakorlást, akik beszélik a másik fél nyelvét, vagy legalábbis megbízhatóan értekezni tudnak egymással.

Az akta tehát még nincs lezárva, tizenöten tesznek vallomást, és a bíróság mindenképpen azt várja, hogy előrébb jut az eset tisztázásában.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.