Hazai pályán kapott ki a GYSEV Sopron

2002.01.09. 20:32
Az eddig az Euroligában kitűnően szereplő GYSEV-Ringa a tavalyi négyes döntő második helyezettjét, a francia Valenciennes-t fogadta. A soproniak becsülettel küzdöttek, ám hiába vezettek a harmadik negyed elején, a végére elfáradtak, és a jobb napot kifogó vendégek végül megérdemelten nyertek.
A GYSEV a sorozatban eddig mindössze egy vereséget szenvedett, hasonlóképpen a franciákkal, akik azzal a határozott céllal érkeztek a hűség városába, hogy most sem kapnak ki, vagyis megtartják a csoportban vezető helyüket.

Jól kezdett a Sopron

Balogh révén nem kezdtek rosszul a mieink, de a vendégek igencsak összekapták magukat, és előbb egyenlítettek, és ha hátrányba is kerültek, a negyed végén ők térhettek rövid pihenőre.

A második tíz percben a soproniak megint összekapták magukat, és négy ponttal is vezettek már. De miután kimaradtak a helyzetek, a franciák könyörtelenül kihasználták az adódó lehetőségeket, és megint vezetéshez jutottak. A negyed vége azonban kiválóan sikerült a hazaiaknak, hiszen előbb Bevilaqua szerzett labdát, amit értékesített is, majd Eördögh következett egy triplával, minek köszönhetően három ponttal mi vezettünk.

A végére nem maradt erő Baloghékban

A második húsz percet álomszerűen kezdte a magyar társulat, nyolc ponttal is vezettek. Ekkor azonban mintha elbízták volna magukat, és a rivális ezt maradéktalanul kihasználta A franciák remek védekezésüknek köszönhetően feljöttek, mi több, három ponttal már ők vezettek.

Az emberfogás nem ízlett Baloghéknak, de nem hagyták meglógni a jobb nevekből álló vetélytársukat. Ettől függetlenül a negyed végére két ponttal még mindig az ellenfél vezetett. A harmadik volt az első olyan tíz perc, amikor nem volt képes csapatunk húsz pont felett dobni.

Az élen a helyzet változatlan

A zárónegyedre nem maradt erő a soproniakban, míg a vendégek egyre inkább átvették a játék irányítását, így végül a hazai publikum sajnálkozva vette tudomásul, hogy kedvenceik ezúttal alulmaradtak jobb képességű ellenlábasukkal szemben. A Valenciennes így megőrizte vezető helyét a csoportban, a Sopron maradt a második.

Jegyzőkönyv
GYSEV-Ringa - Valenciennes 86-90 (22-24, 27-22, 18-23, 19-21)
Sopron, 2200 néző, V: Sahin (török), Kovacic (szlovén)
Pontszerzők: Balogh 23, Bevilaqua 13, Eördögh 5/3, Zirkova 7/3, Kovacova 4, Vilipic 20, Seres 14/6, illetve Tomaszewski 8/6, Le Drean 12/3, Feaster 20/15, Lawson 18/9, Lesdema 7, Wauters 18, Fijalkowski 7