Kedvező magyar sorsolás az Australian Openre

2002.01.11. 15:32
Az ausztrál nyílt teniszbajnokság szervezői pénteken Melbournben elkészítették a hétfőn kezdődő idei első Grand Slam-torna, az Australian Open 128-as főtáblájának sorsolását. A magyar teniszezők nem panaszkodhatnak, hiszen az első fordulóban valamennyien verhető ellenfelet kaptak.
Kuti Kis Rita
Melbournben elkészítették a hétfőn kezdődő Australian Open 128-as főtáblájának sorsolását. A legnehezebbnek talán Kapros Anikó ellenfele tűnik, hiszen az olasz Schiavone jelenleg a 31. a világranglistán. Ám Kapros önbizalmát növelheti, hogy az olasz hölgyet egy éve éppen Kuti Kis Rita búcsúztatta ugyanitt az első körben. Schiavone idén is találkozott már magyar ellenféllel, 110 ezer dollár összdíjazású canberrai versenyen Mandula Petra verte ki. Igaz azonban, hogy a Perth-ben rendezett Hopman Kupán legyőzte a jóval esélyesebbnek tartott amerikai Szeles Mónikát és a belga Kim Clijsterst is.

A világranglistán legelőkelőbb helyen álló versenyzőnkre, Mandula Petrára a német Anca Barna vár, és az idén is nagy terveket szövögető Mandula kiesése jókora meglepetés lenne.

A magyarok mérkőzései az 1. fordulóban:
Férfi egyes:
Sávolt Attila-selejtezőből érkező ellenfél

Női egyes:
Mandula Petra-Barna (német)
Kuti Kis Rita-Danilidu (görög)
Kapros Anikó-Schiavone (olasz, 31.)
Gubacsi Zsófia-Pratt (ausztrál)

Kuti Kis Rita a görög Daniliduval csap össze, és sikere esetén a 29. helyen rangsorolt orosz Panova, majd a harmadik körben a világranglista vezető amerikai Capriati következhet. Gubacsi Zsófia a hazai közönség minden támogatását élvező Nicole Prattal találkozik, közel egyenlő esélyekkel.

Egyetlen férfiversenyzőnk, Sávolt Attila a selejtezőből kap ellenfelet, és ha sikerrel veszi ezt az akadályt, úgy a legjobb 64 között a Roger Federer (svájci, 11. kiemelt)-Michael Chang (amerikai) összecsapás nyertesével találkozhat.

Már csak Marosi kerülhet a főtáblára
A két, selejtezőben érdekelt magyar versenyző közül a selejtező 2. fordulójában Marosi-Aracama Katalin győzött, míg Nagy Kyra kikapott, s kiesett. A világranglista 204. helyén álló Marosinak a 128-as főtáblára jutáshoz a ranglista 266. helyezettjét, az orosz Szvetlana Kuznyecovát kell legyőznie.

Női egyes, selejtező, 2. forduló:
Marosi-Aracama Katalin-Ani (észt) 6:3, 6:3
Salerni (argentin, 6.)-Nagy Kyra 6:3, 6:2