Legyőzték a török vészt Euroliga csapataink

2002.02.06. 21:13
A női Euroligában érdekelt Pécs és a Sopron is győzelemmel fejezte be törökországi túráját. A pécsiek az Adanát, a soproniak a Fenerbahcét múlták felül. Mindkét együttesünknek reális továbbjutási esélyei vannak. A férfiaknál a Korac Kupa nyolcaddöntőjében elbúcsúzott a Kaposvár, miután Lengyelországban is kikapott.
Nem kis tétje volt a bajnok Pécs adanai vendégjátékának, hiszen a pécsiek múlt heti hazai veresége után már aligha lehetnek versenyben a második helyért, a törökországi kudarc esetén azonban még a harmadik hely is veszélybe kerülhetett volna.

Iványi ponterősen kezdett

A pécsi hölgyek azonban nagyon összekapták magukat, és amire számítani lehetett, fölényes győzelmet arattak. Már az első negyed után tizenegy pont volt a két csapat között a különbség, Iványi és Tuvic játszott ekkor kiemelkedően. A második tíz percben Yildizoglu vezérletével tartották a lépést a hazaiak, döntetlenre sikeredett ez a negyed.

A hét pontot dobó Iványi és Tuvic mögé felzárkózott Csák és Delmis is, így továbbra sem forgott veszélyben a vezetés. A harmadik negyedben aztán az addig is kitűnően védekező Pécs egyre ponterősebbé is vált, a sorozatban eddig mindössze két győzelemmel büszkélkedő adanaiak pedig fáradtak, így a huszonnyolcadik percre már húsz pont volt a két csapat között.

A hajrában sem állt le a Pécs

A zárónegyedre nem maradt más hátra, mint ezt a tekintélyes különbséget megtartani. A feladatot túlteljesítette a Rátgéber-társulat, hiszen még növelték is az előnyt. A végeredmény 79-55 lett. A Pécs ezzel versenyben maradt a harmadik helyért, az élen a száz százalékos Bourges és a Ruzomberok áll.

Adana-Pécsi VSK 55-79
Pontszerzők:
N. Ivegin 2, Stinson 2, S. Ivegin 5/3, Abrlic 11, Atalay 6/6, Sarica 11/3, Aydin 4, Yildizoglu 14, illetve
Iványi 7/3, Csák 16/6, Tuvic 15, Pechova 2, Károlyi 4, Delmis 12/6, Ujvári 4, Mahoney 2, Keller 11, Kalmár-Nagy 6

A másik magyar csapat, a GYSEV Ringa mérlege ugyancsak hat siker és három vereség, így nekik is lényegében kötelező volt a győzelem az eddig négy győzelemmel büszkélkedő török Fenerbahce ellen, amelyik kétségkívül jobb játékerőt képvisel az Adanánál.

A páratlan negyedekben páratlan volt a GYSEV

A Sopron villámrajtot vett a meccsen, huszonöt dobott pont ellenében - Vilipics tarthatatlannak bizonyult - mindössze nyolcat kapott. A félidőre azonban a felére csökkent az előny, mert a hazaiak is összekapták magukat, és egy nagyon jó szériát produkáltak, ugyanakkor a mieink nagyon rosszat. Egy időkérés után Farkas Sándor rendezték a sorokat, így nyolc azért megmaradt.

A harmadik negyedben aztán megint azt a GYSEV-et láthattuk, amelyiket az első félidőben. Az egész csapat kiegyensúlyozottan játszott a védekezésre is nagy gondot fordítottak, így már tizennyolc pont volt a két csapat között.

A záró tíz percben aztán már csak a győzelemre kellett ügyelni, és ekkor már a fáradó csapatok a védekezésre egyre kevesebb energiát fektettek. A biztos magyar sikerhez a dobópárbaj ellenére kétség sem férhetett. Farkas Sándor tanítványai őrzik a harmadik helyüket a csoportban, ráadásképpen, ha a Parma vereséget szenved, még előre is léphetnek.

Fenerbahce - GYSEV-Ringa 56-73
Pontszerzők:
Özcelik 15/9, Öziygit 6, Gökce 5, Zakaljuzsnyaja 13, McCulley 13, Nete 4, illetve
Bevilaqua 8, Zirkova 17/6, Balogh 12, Kovacova 12, Vilipic 18, Seres 6/6

Prokom Trefl Sopot (lengyel)-Kaposvár 98-95

A férfiak Korac Kupájában már a nyolc közé jutás volt a tét, ám a Kaposvár hazai veresége után kevés eséllyel lépett pályára a lengyelországi Sopotban. A papírformát nem is tudták felborítani Ivkovicsék, bár mentségükre legyen mondva, hogy a sokkal jobb képességű ellenfelük az első félidőben mindössze egy pontos előnyt volt képes szerezni.

A harmadik tíz percben azonban hullámvölgybe került a Kaposvár, ekkor tizenöt pont is volt a két együttes között. A hajrára viszont megemberelték magukat a mieink - a hazaiak valamelyest ki is engedtek -, és emelt fejjel, három pontos vereséggel búcsúztak.

A másik Korac Kupában érdekelt magyar csapat, a Paks meccse minden bizonnyal csak a késő esti órákban ér véget. Sitkuék ugyanis Moszkvában voltak kénytelenek várakozni, hiszen az időjárási körülmények miatt - már több, mint egy napja - nem tudtak továbbrepülni Rosztovba, ellenfelük a Lokomotiv Mineralnije Vodi otthonába. A találkozót azonban mindenképpen megrendezik, még akkor is ha nem lesznek éppen kipihentek a mieink.