Újra edzést vezet a fejbedobott kosáredző

2002.02.12. 14:08
A hétvége legnagyobb botránya Szombathelyen történt, amikor is a Falco-Körmend kosárlabda mérkőzésen pénztárszalaggal fejbe dobták Patonay Imrét, egykori szövetségi kapitányt, a Körmend edzőjét. Patonay két napot töltött kórházban, kedden délután azonban már csapata edzését felügyeli. Mint az Indexnek kifejtette, nincs ideje a további pihenésre.
Szombaton a vasi szomszédvárak rangadóját felfokozott várakozás előzte meg, és a meccs is jelentős izgalmakat hozott, mígnem a második negyed közepén a vendégek szakvezetőjét, Patonay Imrét a nézőtérről fejbe dobták. Az egyik időkérésnél egy kibontatlan pénztárszalaggal vették célba, és a dobás olyan jól sikerült, hogy Patonay szemhéja a halántéka mellett felrepedt, két napot volt kénytelen kórházban tölteni.

A halánték táján érte a találat

Patonay korábban szövetségi kapitányként is tevékenykedett, és mivel az egyik legsikeresebb magyar klubedző - a Körmenddel több bajnoki címet is nyert -, óhatatlanul szerzett ellenségeket szakértelmével. (A körmendiek edzőjükért küzdve tízpontos hátrányból fordítottak: 89-83-ra nyertek.)

Ő azonban így vélekedik: "Nem hiszem - legalábbis nagyon remélem -, hogy személy szerint nem nekem szólt ez az üzenet, hanem a mindenkori vendégedzőknek, akik a szombathelyi katlanba látogatnak." Bár megjegyezte, ez már átment mindenféle határon.

Szombaton - Egerszegen - már ott lesz a kispadon

Az állapotáról annyit elárult, hogy jobban érzi magát, egyre erősebb, bár tompa fejfájásra még pillanatnyilag is panaszkodik. Az orvosok tanácsai ellenére azonban a keddi délutáni edzésen már meg kívánja látogatni csapata tréningjét. Patonay azt is elmondta, hogy mivel ő valamennyi utánpótlás szakág irányítója is a felnőtt csapat mellett, így kiesése mérhetetlen veszteséget okoz. Ezért is igyekszik minden erejével a gyors gyógyulásra.

Azon mostanság még tanakodik, hogy a szerdai nyíregyházi meccsre is ellátogasson-e, bár alighanem ott lesz az együttessel. A szombati zalaegerszegi - történelmi rangadóról van szó, hiszen a két csapat évtizedes ellenlábasa egymásnak - már ott kíván ülni a kispadon. Mint mondta: nincs benne félelemérzet, nem tántoríthatja el ez az incidens.

A gárda korábbi sikeredzőjét sem kímélték

Szombathelyen amúgy a szurkolók egy részének nagy gyakorlata van a trénerek kikezdésében. Földi Sándornak sem bocsátották meg például Kaposvárra költözését, noha azt megelezően sikert sikerre halmozott a Falcóval. Őt sem kímélték, igaz akkor verbális ütközet volt csak közte és egy helyi fanatikus között.