Népstadionból Puskás-stadion: Orbán támogatja az ötletet

2002.03.27. 14:53
Levélben fordult egy közismert sportolókat tömörítő szervezet több vezető politikusokhoz, melyben kérik, hogy a Népstadiont nevezzék el az Aranycsapat legendás csatáráról, a 75. születésnapját kedden ünneplő Puskás Ferencről. Orbán Viktor miniszterelnök bár nem érzi feladatának dönteni a kérdésben, támogatja az ötletet.
"Nem a kormány dolga, s nem az én feladatom eldönteni, hogy a Népstadiont nevezzék-e el a 75. születésnapját kedden ünneplő Puskás Ferencről. Ez az egész magyar sportközvélemény akaratán múlik, a magam részéről természetesen maximálisan támogatom az ötletet"- mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő nyilatkozatának előzménye az volt, hogy a Sportolók Baráti Társasága nevű, egykori világhírű versenyzőket, olimpiai és világbajnokokat is felvonultató közösség levélben javasolta Mádl Ferenc köztársasági elnöknek, a kormányfőnek, Áder János házelnöknek, valamint Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszternek a születésnapi "keresztelőt".

Az ötletgazdák között van többek között, Buzánszky Jenő, Gedó György, Gelei József, Göröcs János, Grosics Gyula, Illovszky Rudolf, Machos Ferenc, Mészöly Kálmán, Rudas Ferenc, Szusza Ferenc és Várhidi Pál is. Indoklásul megemlítik, hogy a régebbi és a közelmúltban született döntések értelmében már van Budapesten Bozsik-, Hidegkuti- és Illovszky-stadion.

Puskás Ferenc, akit a miniszterelnök szerint is megalapozottan tartanak a társaság tagjai a legismertebb magyarnak, április 2-án ünnepli 75. születésnapját. Az - függetlenül a névadás realizálásától, vagy elmaradásától - már biztos, hogy kedden 12 órakor a Népstadion kezdőkörében ünneplik majd a legendás Aranycsapat futballzseninek számító kapitányát.