Amputálni kell az olimpiai bajnok ujját

2002.03.28. 12:03
Az előzetes jóslatok ellenére mégis amputálni kell a februárban fagyási sérüléseket szenvedett Rulon Gardner egyik lábujját. Egyelőre még nem lehet tudni, hogy a beavatkozás mennyiben befolyásolja az amerikaiak olimpiai és világbajnok kötöttfogású birkózójának további pályafutását.
A sydney-i olimpián sporttörténelmi győzelmet aratott az amerikai Rulon Gardner, miután a nehézsúlyúak kötöttfogású döntőjében egy ponttal legyőzte a sportág legnagyobbjának tartott orosz Karelint.

Hogy ez a siker nem a véletlen műve volt, azt mi sem bizonyítja jobban, tavaly éppen a magyar Deák Bárdos Mihály ellen a világbajnoki cím is az amerikai bírtokába került. Úgy tűnt Gardnert senki és semmi nem tudja legyőzni. Egészen idén februárig.

Eltévedt a mínusz 26-29 fokos hidegben

Rulon Gardner
A 30 éves Gardner február 14-én - a téli olimpia idején - kirándulni indult hórobogójával, járműve lerobbant, ő pedig eltévedt. A mínusz 26-29 Celsius fokos hidegben egy éjszakát a szabadban töltött, mielőtt rátaláltak. Teste lehült, az orvosok szerint napokig volt életveszélyben.

A 2000-es sydneyi ötkarikás játékok nehézsúlyú bajnokát kisebb nagyobb megszakításokkal azóta is kórházban kezelték. Most úgy tűnik mégsem sikerült a teljes gyógyulás, a hideg maradandó károsodást okozott.

Gardner nem adja fel

- Azt mondja, hogy mindenképpen folytatni szeretné a sportolást - mondta Virginia Gardner, a tengerentúli versenyző édesanyja. - A jobb lábának középső ujját távolítják el, s az orvosok szerint hosszú ideig nagyon érzékeny lesz ez a testrésze. Csak annyit tehetünk, hogy várunk, s majd meglátjuk, hogy tényleg újra szőnyegre léphet-e.