Jordan döntött: folytatja pályafutását

2002.03.29. 11:50
Bár sérülése miatt többen pályafutása befejezését jósolták, ám Michael Jordan cáfolta a visszavonulásáról szóló híreket. A 39 éves, hatszoros NBA-győztes játékosnak feltett szándéka, hogy a következő szezonban is segítse játékával az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban szereplő Washington Wizards együttesét.
"A szerződésem két évre szól és ki is szeretném tölteni. A pályafutásom alakulása természetesen nagyban függ az egészségi állapotomtól, de most úgy gondolom, hogy ősszel is a pályán leszek" - mondta a 39 éves klasszis.

Doug Collins, a fővárosi csapat edzője korábban úgy nyilatkozott, hogy meglepődne, ha Jordan a folytatás mellett döntene, hiszen állandóan visszatérő térdsérülése alaposan megviseli. "Tudom, ragaszkodik a játékhoz, de véleményem szerint nagyon alaposan át kell gondolnia, hogy folytatja-e"- közölte az edző.

A világ legjobb kosarasának tartott szupersztár tavaly ősszel határozott úgy, hogy három és fél esztendő után két évre visszatér az NBA-be, de szinte az idény kezdete óta makacs térdfájdalmak gyötörték. Február 27-én műtéten esett át, s emiatt 12 mérkőzést kihagyott. A múlt héten - egy kicsit korábban a tervezettnél - újra pályára lépett, de az azóta nyújtott teljesítménye meg sem közelíti a rá jellemző magas színvonalat.