Jordan: vége az idei szezonnak

2002.04.04. 11:41
Nem lép pályára az NBA idei szezonjának hátralévő találkozóin Michael Jordan, aki hároméves szünet után, október végén tért vissza az észak-amerikai profi kosárlabdaligába. A hatszoros NBA-győztes klasszis több mint egy hónapja operált térde nem gyógyult meg, ezért - bár mindenképen szerette volna folytatni az idényt- végül belátta, hogy sérült lábát pihentetnie kell.
Térdsérülése miatt a szezon hátralévő mérkőzésein már nem lép pályára Michael Jordan, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban. A hatszoros NBA-győztes játékos klubja, a Washington Wizards azután jelentette be a hírt, hogy a 39 éves klasszis negatív csúcsot jelentő 2 pontot dobott a keddi, Los Angeles Lakers elleni találkozón.

Michael Jordan
"Az operáció után mindent elkövetett, hogy minél hamarabb újra játszhasson. Talán kicsit elsiette a dolgot, s ennek az lett az eredménye, hogy ismét begyulladt a térde" - indokolta döntést Wes Unseld, a fővárosiak menedzsere.

A világ legjobb kosarasának tartott szupersztár tavaly ősszel határozott úgy, hogy három és fél esztendő után két évre visszatér az NBA-be, de szinte az idény kezdete óta bajlódott a térdével. Sérülése miatt február 27-én megműtötték, s emiatt 12 mérkőzést kihagyott. Két héttel ezelőtt újra pályára lépett, de azóta - kivéve a Milwaukee Bucks elleni pénteki meccsen dobott 34 pontot - nem nyújtott kimagasló teljesítményt.

A múlt héten felröppent a hír, hogy korábbi terveivel ellentétben a következő idényben mégsem folytatja, ő azonban kijelentette: feltett szándéka, hogy kitöltse a szerződésében meghatározott időt. Azt még nem lehet tudni, hogy jövőre pályára lép-e a az NBA-ben, de az idei szezonban már biztosan nem erősíti a Wizards csapatát. "Elérkeztem ahhoz a ponthoz, hogy nincs más választásom: pihentetnem kell a lábamat" - mondta a klasszis.