Baumgartnerrel elégedett csapata

2002.04.23. 11:49
A 2004-ben a Forma 1-ben versenyezni kívánó Baumgartner Zsolt a Forma 3000-ben pontszerzésre készül a hétvégi barcelonai futamon. A magyar versenyző Imolában a huszadik helyről indulva a kilencedik lett, és a csapat vezetése azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy első pontjait már a hétvégi futamon megszerzi.
Baumgartner Zsolt ezen a hétvégén Barcelonában a Catalunya-ringen áll rajthoz. A Nordic Racing Team magyar pilótája a balszerencsés brazíliai nyitányt követően Imolában pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el a Forma-3000-es versenysorozatban.

A csapatfőnök: Baumgartner szenzációs

Baumgartner Zsolt
Zsolt Imolában motorhiba miatt csak a 20. helyet tudta megszerezni az edzésen, de a versenyen bravúros teljesítményt produkálva a 9. helyre jött fel. A Nordic vezetői nagyra értékelték Zsolt küzdőszellemét, és elismeréssel szóltak versenyzéséről. Az imolai versenyt értékelve Chris Mower csapatfőnök a következőket mondta:

- Zsolt fantasztikusan versenyzett, amit jól jelez, hogy összességében 11 helyet lépett előre a rajtpozíciójához képest. Mindez különösen a balszerencsés edzés ismeretében volt rendkívül fontos számára, hiszen visszaadta az önbizalmát, és a hitét. Az edzésen olyan technikai hiba miatt került hátrányba, amiről nem tehetett, éppen ezért a versenyen mutatott teljesítményét kell mérvadónak elfogadnunk. Ez alapján biztosan állíthatom, hogy Zsolt Barcelonában már akár pontszerző helyen is végezhet.

Bizakodás és visszafogottság

Baumgartner Zsolt örömmel fogadta a csapatvezető róla alkotott kedvező véleményét, de a tőle megszokott visszafogottsággal nyilatkozott az előtte álló hétvégéről:

- Természetesen bízom abban, hogy Chris szavai beigazolódnak Barcelonában, de tudom, hogy egy pontszerzéshez nagyon sok mindennek kell összejönnie. Először is fontos lenne, hogy végre megfelelő körülmények legyenek az időmérő edzésen, ne hátráltasson semmiféle technikai probléma, és így képes legyek a maximumot kihozni az autóból - fejtegette.

A teszteken jó időket futott Barcelonában

"Ha ez menni fog, akkor egy kedvező rajthelyet megcsípve, higgadt és koncentrált versenyzéssel valóban nem elérhetetlen a pontszerző helyek valamelyike, de azt is hozzáteszem ehhez, hogy jómagam a tíz közé kerülést tűztem ki célul az idény első versenyein" - magyarázta.

Barcelonához egyébként a magyar pilótát kellemes emlékek kötik, hiszen néhány remek tesztidőt már futott ezen a pályán. Ha a pontszerzés sikerülne, akkor örökre emlékezetes is maradna számára a 92-es olimpia városa.