Kurnyikova meztelen képei miatt pereli a Penthouse-t

2002.04.30. 14:10
Az orosz Anna Kurnyikova öt évvel ezelőtt bejutott a wimbledoni Grand Slam tenisztorna elődöntőjébe, és szépsége valamint tehetsége miatt a szponzorok a magazinok sorban álltak kegyeiért. Ha a támogatóknak manapság már nem is, a lapok számára továbbra is a kelendő. A Penthouse kedden tíz oldalas meztelen összeállítást jelentetett meg róla, ami Kurnyikova szerint hamis. Az orosz hölgy perelni készül.
A Penthouse, ahol az ominózus fotók megjelentek, mégis határozottan azt állítja: legfrissebb számukban ő látható félmeztelenül. A magazin másfél hónappal ezelőtt megkereste a 20 éves orosz teniszezőnőt, hogy hozzájárul-e a képek közléséhez, amelyeket egy paparazzó készített róla.

Az ügynök: bírósághoz fordulunk

Kurnyikova jelezte: a fotókat még a megjelenés előtt látni szeretné, de a Penthouse - a hírek szerint - erre a kérésre nem reagált, majd engedély nélkül közkincsé tette fedetlen bájait.

Amikor aztán a lap minap az utcára került, a teniszező ügynöke, Davis Schwab közölte: a képek hamisak. "Biztos vagyok benne, hogy nem Kurnyikováról készültek a fotók. A vak is láthatja, hogy nem ő szerepel a fotókon. Bírósághoz fordulunk" - összegzett David Schwab. Hozzátette: mivel másolatokat nem kaptak, számukra ez egyértelművé tette, hogy a képek nem valódiak.

A szóvivő: a képek Miamiból származnak

Michael Moi a lap szóvivője jelenleg csak annyit tudott mondani, hogy kitartanak a fotók valódisága mellett, mert a fotós a teniszező miami otthonából hozta azokat.

Kurnyikova már idestova másfél éve nem tartozik a teniszező világelitbe, visszacsúszott a világranglista 66. helyére. A mélyrepülésben közrejátszottak sorozatos sérülései is, ettől a tény, tény marad száz tornán indult el, és egyszer sem nyert. Szponzorai megelégelték az eredménytelenséget, az Adidas többek között meg is fenyítette: így nem jár neki a korábban kialkudott 3 millió eurós támogatási összeg.

Több millió euró a tét

Kurnyikova az ultimátumra jelezte: gyűlöli izmokat, és nem fog gyúrni a sikerekért, szeretne nőies maradni. Mindenesetre, ha beigazolódik, hogy Kurnyikovának van igaza jelentős, több millió eurós kártérítésre számíthat.