Elmaradt a Fradi-bravúr Szkopjéban

2002.05.19. 21:38
A Kometal Szkopje nyerte a női kézilabdázók Bajnokok Ligáját, miután a döntő visszavágóján 26-22-re verte a Ferencvárost. A magyar csapat az első mérkőzésen csak 27-25-re győzött, így az összesítésben a macedónok hódították el a sorozat trófeáját.
A női kézlabdázók Bajnokok Ligájának döntőének visszavágójára utazott Szkopjéba a Ferencváros csapata. A magyar zöld-fehérek (a macedónok is hasonló színben pompáznak) Budapesten kétgólos győzelmet arattak. Hogy mire elegendő a 27-25-ös siker, azt nem lehetett előre tudni, ám minden esetre biztató volt, hogy Farkasék az elődöntőben, Podgoricán is nyerni tudtak.

Aggódtak a mieink, mivel valódi oroszlánbarlangban kellett pályára lépniük Szkopjéban. Nem is kellett "csalódniuk", telt ház előtt, és eszméletlen hangzavarban kezdte a fehér mezben játszó magyar bajnok a meccset.

A hazaiak szerezték meg a vezetést, a mieink idegesen kezdtek: Farkas Ágnes előbb a kapu fölé ejtett egy hetest, majd javított, és átlövésből kiegyenlített. A macedónok főleg a szélről voltak eredményesek, Malakova sorozatban háromszor is bevette Sugár kapuját (4-2). Farkas a tizedik percben kihagyta második hetesét is, ráadásként a frissen igazolt román válogatott kapus, Dinu (Hutupan néven ismerjük) is parádésan védett (6-2).

Kimaradt a harmadik hetes is, ezúttal Siti Eszter emelt fölé, szerencsére a félidő felénél Kirsner és Benyáts is faragni tudott a hátrányból (6-4). Feljavult az FTC, Sugár Tímea hetest fogott- kár, hogy a kipattanót Malakova vette észre a legkorábban- Benyáts pedig átlövésből szaporította a Fradi találtok számát (8-6).

Ám elég volt két eladott labda és négygólossá nőtt a hazai előny- ráadásként kétszer is emberhátrányból vették be a mieink kapuját a Kometal játékosok (12-8). A Németh András időt kért, nem is eredménytelenül: Pádár és Lőwy góljaival ismét két gólra csökkent a félidő végére hazaiak előnye (12-10).

A második félidő elején inkább a kapusok remekeltek, Dinu és Sugár többször is bizonyították remek képességeiket (14-11). Emberelőnyben szépített a Fradi ám Kasztratovicsot nem tudták tartani: az átlövő a 37. percben már nyolcadik gólját jegyezte (16-13). Ferencvárosi részről a "meglepetésember", Benyáts szépített (17-14).

A játékvezetők kezéből lassan kezdett kicsúszni a mérkőzés, a ferencvárosiaknak kettős emberhátrányban kellett tartaniuk az eredményt. Sugár Tímea szerencsére bravúrt bravúrra halmozott, hetest és ziccert fogott egymás után (18-16).

Lőwy hetesből tartotta a reményt, ám Kasztratovics nyolcméteres svédcsavarja (!!!) után ismét négy gól volt a szkopjei előny (21-17). Dinu is pazarul védett, indításból pedig ellenállhatatlanul lőttek góljaikat a macedónok (23-18).

Ötgólos hazai vezetéssel érkezetek a csapatok az utolsó öt percre, amikor az FTC védekezést váltott. Ám hiába volt a nyitott, sokmozgásos védekezés, a jó hajrá- három gólt dobtak kettős előnyből a magyar lányok- a vége 26-22. Ez pedig azt jelentette, hogy a macedón bajnok megnyerte a Bajnokok Ligáját.

Női BL-döntő, visszavágó
Kometal Skopje (macedón)-Ferencváros 26-22 (12-10)
3000 néző, V: Kohut, Dolejs (cseh)
Góllövők: Kastratovics 10/1, Malakova 6, Bujanova 4/2, Budimir, Ferzalijeva 2-2, Velkova, Platon 1-1, illetve Farkas, Benyáts 4-4, Pádár I., Kirsner, Mravikova 3-3, Siti 2, Lőwy 2/2, Tóth T. 1
Hétméteresek: 7/3, illetve 5/2
Kiállítások: 12, illetve 8 perc
BL-győztes a Skopje 51-49-es összesítéssel.