Tömegverekedés után a Domino a pólóbajnok

2002.05.21. 10:17
A Domino BHSE nyerte a vízilabda bajnokságot, miután a döntő ötödik mérkőzésén 11-9-re legyőzte a Vasas csapatát. A finálé botrányos jelenetekkel zárult, egy tömegverekedést követően a Vasas játékosai nem folytatták a meccset, így a játékvezetők idő előtt fújták le a mérkőzést.
Az utolsó ötödik mérkőzésen dőlt el a vízilabda bajnokság elsőségének sorsa. A bajnoki döntőn a Vasas már 2-0-ra is vezetett, ám a Domino BHSE vert helyzetből is fel tudott állni és kiegyenlítet 2-2-re, így következhetett vasárnap délelőtt a sorozat mindent eldöntő összecsapása.

Vasas előnnyel kezdődött a mérkőzés ám, a gólt nem sikerült lőniük Kovács kapujába. A túloldalon viszont megrezdült a háló, méghozzá egymás után háromszor is! Biros, Molnár és Bárány gólja után, úgy tűnt már az első negyedben tetemes előnyt szereznek a kispestiek (3-0). A negyed végére felpörgött a piros-kék alakulat és Varga Tamás és Varga II Zsolt góljaival feljöttek egy gólra (3-2). A végére még egy újabb Domino találat következett, így kétgólos hazai előnnyel zárult a gólzáporos hét perc (4-2).

A második negyedben Biros néhány másodperccel az emberelőny lejárta előtt lőtt távolról bombagólt, míg a Vasas részéről Vindisch szépítet hasonló szituációból (5-3). Magabiztosan tartotta előnyét a Domino, a negyed végén még mindig háromgólos kispesti előnyt mutatott az eredményjelző tábla (6-3).

Vasas találattal kezdődött a harmadik negyed: Varga Tamás bombagóljával már ismét kétgólossá csökkent a BHSE előnye (6-4). Nem sokáig örülhettek az angyalföldiek ugyanis ezen a délelőttön kiválóan használta ki előnyeit a Domino, Molnár Tamás már a harmadik létszámfölényes Honvád gólt lőtte be (7-4) gyorsan jött a válasz, Székely beadását Hesz lőtte egyből a sarokba ( 7-5).

A negyed hajrájában még két gyönyörű gólt láthatott a publikum: előbb Vindisch, majd Molnár szerzett parádés találatot (8-6). Varga II Zsolt négyméterese után már csak egy gól volt a hazaiak előnye, ám Szívós Márton egy megúszás után visszaállította megnyugtató Domino előnyt (9-7). A záró felvonásban Varga Dániel első találatával ismét egy góllá zsugorodott a Honvéd előnye, ám Molnár előnyből gyorsan válaszolt (10-8). Sorsdöntő gólt szerzett két és fél perccel a vége előtt Kovács Olivér előnyből: a fiatal pólós találatával szinte behozhatatlan előnyt szerzett csapatának (11-8). Varga II Zsolt négyméteresből faragott a hátrányból, amikor kitört a botrány.

A szponzor tiltakozik
A Hewlett Packard Magyarország (HP), a vízilabda évek óta elkötelezett támogatója a vasárnapi bajnoki döntő botrányos eseményeinek azonnali kivizsgálását kéri a szövetségtől. A társaság illetékese az MTI-nek azt mondta, hogy az ügy megnyugtató lezárásig a HP azonnali hatállyal felfüggeszti mindennemű támogatását. A cég a sportág becsületének visszaállítása érdekében teszi meg ezt a lépést, illetve szorgalmazza a vizsgálatot.
Elképesztő verekedés alakult ki a vízben, a játékosok ököllel csépelték egymást. Percekig állt a játék, mire a játékvezetők rendet tudtak tenni a véres verekedéssé fajult meccsen: Varga Tamást, Hesz Mátét és Szívós Mártont csere nélkül végleg kiállították. Az olimpiai bajnok Kiss Gergely sérült meg legjobban, neki mint később kiderült, eltörött az arccsontja.

Úgy tűnt, folytatódhat a mérkőzés, ám a Vasas másként gondolta: nem voltak hajlandók játszani, így a játékvezetők másfél perccel a hivatalos játékidő lejárta előtt véget vetettek a mérkőzésnek (11-9).

A győzelemmel Domino BHSE 3-2-es összesítéssel megnyerte a vízilabda-bajnokságot.

Döntő 5. mérkőzés:
Domino BHSE- Vasas 11-9 (4-2, 2-1, 3-4, 2-2)
Kőér u., 800 néző, V: Kiszely, Vajda
góldobók: Molnár 4, Szívós 3, Sugár, Kiss, Bárány, Kovács O. 1-1, illetve Varga Zs. 3, Varga T., Vindisch 2-2, Hesz, Varga D. 1-1