Futballitis: David Beckham "érintett"

2002.05.23. 16:33
Drámai nyilatkozatott tett közzé ma reggel a David Beckham, az angol válogatott legnagyobb sztárja: a labdarúgó VB-re készülő játékosok közül először ismerte el, hogy futballitis-szes. Beckham fertőzöttsége sokak szerint csak a jéghegy csúcsa - többen az angol csapat karanténba helyezését követelik.
Több száz, szenzációra éhes újságíró lepte el magyar idő szerint ma hajnalban a tokiói Akasaka Prince Hotel nagytermét: a megjelent japán és külföldi tudósítók a Manchester United legendás játékosára, David Beckham-re vártak. Néhány perccel a meghirdetett időpont előtt meg is jelent a rajongói által csak Spice-boy-nak becézett középpályás, aki rövid bevezető után hivatalosan is megerősítette a futballitis-nél is gyorsabban terjedő pletykát, miszerint a kór több tünetét is diagnosztizálták orvosai ez elmúlt napokban.

Az egybegyűltekhez a Futballitist Kutató Intézet (FKI) vezetője, Jonathan J. Smith szólt elsőként, "különösen bátor tettnek" nevezve Beckham beismerését, "mellyel példát mutathat minden, fertőzöttségét titkolni kívánó játékosnak, s nem utolsósorban végleg áttörheti a hallgatás falát".

Ezután lépett a mikrofonokhoz a betegség és sérülése ellenére is feltűnően jó kondícióban levő középpályás, aki az alábbiakat mondta:

"Hét éves korom óta rendszeresen focizom, majdnem 15 éve a Manchester United-nél, így sokáig azzal áltattam magam: természetes, hogy szinte minden gondolatom a labdarúgás körül forog. Aztán egy nap, mikor hazafele menet egy közlekedési rendőr hívta fel a figyelmemet, hogy az autópályán Ferrarim helyett egy bőrlabdát vezetek, számomra is nyilvánvalóvá vált, hogy valami nincs rendben. Sokáig magamnak sem mertem bevallani, ma már itt az ideje, hogy mindenki megtudja: én is érintett vagyok. Remélem, nyilatkozatommal is hozzájárulhatok az FKI kutatásainak sikereihez, s bátorságot adhatok a VB-láz áldozatainak ahhoz, hogy szembenézzenek helyzetükkel. "

Az angolok első ellenfele Svédország lesz, így nem meglepő, hogy egy stockholmi újság vetette fel: a legjobb megoldás, ha karanténba zárják, vagy egyszerűen hazaküldik Sven-Göran Eriksson csapatát. A britek ugyanakkor úgy vélik, Beckham nyilatkozata csupán a jéghegy csúcsa, s valójában minden csapat érintett. Mint az egyik tekintélyes walesi napilap munkatársa a epésen megjegyezte, "ilyen erővel azt is javasolhatnák, hogy játékosok nélkül vagy kocka-alakú labdával játsszák le a mérkőzéseket".

A Futballitist Kutató Intézet felhívása

Amennyiben Ön, vagy ismerőse futballitis-gyanús eseteket észlel a jövőben, kérjük, haladéktalanul jelezze az alábbi címen: futballitis@mail.index.hu .