Dávid Kornélnak véget ért a szezon

2002.05.24. 19:45
Dávid Kornél csapata, a francia Strasbourg a hétvégi vereségének következtében nem jutott be a bajnokság rájátszásába. Ez a tény azonban nem törte le a Chicago Bulls egykori profiját, és az Indexnek kifejtette: titkon még mindig egy amerikai ajánlatban reménykedik, noha a gall csapatnál is marasztalják. Ám első célja - immár itthon - makacs sérülésének kipihenése.
Az egyetlen magyar NBA-játékos, Dávid Kornél miután októberben a Washington Wizardsnál nem kapott szerződést, a francia Strasbourg tartott igényt a szolgálataira. A Strasbourg az egyik francia élcsapatnak számít, és novemberben Dávid Kornél jövetelével egyértelműen a dobogós helyezést célozta meg.

Dávid pontjai kevásnek bizonyultak

A tervek aztán zátonyra futottak, nagy csalódást okozva a gárda nem jutott be a rájátszás legjobb nyolc csapata közé. Az utolsó mérkőzésen, a tengerparti Antibes otthonában igen fontos meccset veszítve - a vendéglátók így maradtak benn - kiszorultak a nyolcas elitből.

A meccsen egyébként Dávid sérülése ellenére - másfél hete nem edzett, mert izomhúzódással bajlódik, a találkozó közben is kezelték - 17 pontot dobott, ám a 87-83-as vereséget így sem tudták elkerülni.

A sérülések magyarázzák a kudarcot

"Így legalább jöhetek haza, és kipihenhetem a sérülésemet" - értékelt fanyar humorral közvetlenül a mérkőzés után az Indexnek a 206 centis bedobó. - Szerencsére nincs nagyobb bajom - válaszolt a sérülését firtató kérdésünkre -, de a hátizmom hózódása igen kellemetlen.

A szezont értékelendő kifejtette: a csapatnak a játékosanyag alapján sokkal előrébb kellene tartania, hiszen Occansey és Forte a világbajnoki érmes csapatnak a tagja volt. Ám a sorozatos sérülések miatt - az írányító, Jennings volt a nagy veszteség - nem tudtak soha a legjobb összeállításban felállni, ennek aztán az lett az eredménye, hogy a hajrára elfáradtak a sztárok, és az utolsó három sorsdöntő találkozót elbukták, így pedig nem juthattak a nyolc közé.

Továbbra is Amerika

Dávid azt is elárulta, hogy még nem tett le Amerikáról, bár egy jobb csapatban kétségkívül nagyobbak lettek volna az esélyei. "Mindenesetre a strasbourgiak nagyon szeretnék, ha ott maradnék, már a szerződést is elém tették. A menedzserem, Steve Hewman azonban azon fáradozik, hogy az NBA-ben ismét kipróbálhassam magam. Annyira viszont már rutinos vagyok, hogy még egyszer nem garantált szerződésre már ne mondjak igent" - fejtegette.

"Akkor inkább itt maradok Franciaországban, vagy Olaszországban, hiszen itt minden bizonnyal vár még rám néhány jó év" - folytatta. Dávid amúgy a bajnokság pontversenyének összesítésében a negyedik helyen végzett, több mint tizennyolc pontos átlaggal. Mindössze három amerikai előzi meg.

Már a héten itthon lesz

Megjegyezte még, jól érzi magát Strasbourgban, és ami ennél is fontosabb, a családja is. "Autóval is haza tudok menni, ha akarok" - utalt az európai élet előnyeire. "Már a héten otthon is leszek" - összegzett.

Tudósításunkat az Avanglion és az Opel Sztráda támogatta.