Kuti Kis és Sávolt is kiesett a Roland Garroson

2002.05.29. 15:45
Kapros Anikó keddi bravúrja után Kuti Kis Ritának nem sikerült a francia nyílt teniszbajnokságon a második fordulóba jutni. Az egykoron a világranglista 47. helyén álló magyar játékos az első szettet megnyerte ugyan, a második illetve a harmadik szettben mindössze egy gémre futotta az erejéből. A két éve a harmadik fordulóig jutó Sávolt Attila sem járt jobban, neki még szettre sem futotta az erejéből.
Kuti Kis Rita idei szezonja rosszul indult, hiszen sorra veszítette világranglista pontjait, ennek köszönhetően visszaesett a világranglista 208. helyére, ily módon selejtezőre kényszerült a Roland Garroson. Mindhárom meccsét megnyerte azonban, és ez némi reményt adott, hiszen már rég fordult elő, hogy zsinórban ilyen jó teljesítményre legyen képes.

Jó kezdés, borzalmas folytatás

Ráadásképpen a főtáblán a svájci Mikaelian - 53. a ranglistán - személyében nem kapott verhetetlen ellenfelet. Kuti Kis nem is kezdte rosszul a meccset, hiszen az első szettet 6:4-re megnyerte. Ekkor még egyáltalán nem jelentkeztek kondicionális problémái, fejben is ott volt, az ütései is jól sikerült.

A második játszmában azonban összeomlott, egyre-másra veszítette el adogatásait, és mindössze egy gémre futotta az erejéből. A harmadik szett sem indult jól számára, hiszen mindkét szervagémjét elbukta, az elsőt simán, a másikat derekasan küzdve. Így már érezni lehetett, hogy nem lesz kedvező vége a meccsnek, ami gyorsan be is következett. Nullára veszített, pontosan úgy, ahogy Henin kedden Kapros ellen.

Sávolt is gyorsan búcsúzott

Sávolt Attila - 68. a világranglistán - mindeközben elveszítette a belga Rochus ellen az első játszmát, a másodikban azonban jobban koncentrált férfi éljátékosunk, ám breakelőnyét nem sikerült érvényesítenie, a rövidítésben pedig esélye sem volt, hogy nyerjen.

A harmadik játszmában pedig mintha olykor nem is lett volna a pályán, úgy nyerte pontjait a ranglistán a 66. belga. Végül 6:2 lett az eredmény, ami azt jelenti, az öt magyarból csupán Kapros Anikó maradt versenyben. Ő a nyolcvanadik francia Razzanóval játszik csütörtökön, akit már többször megvert, igaz ki is kapott tőle néhányszor.

További eredmények:
S. William (amerikai, 3.)-Sucha (szlovák) 6:3, 6:0
Dokic (jugoszláv, 7.)-Gagliardi (svájci) 6:4, 6:2
Tyuljaganova (üzbég, 14.)-Dyrberg (dán) 7:6 (10-8), 6:3
Marrero (spanyol) - Sanchez-Vicario (spanyol, 15.) 6:0, 6:1
Tanasugarn (thaiföldi, 17.)-Chladkova (cseh) 6:3, 6:2
Schnyder (svájci, 20.)-Sequera (venezuelai) 6:3, 6:2
Schiavone (olasz)-Smashnova (izraeli, 21.) 6:4, 6:2
Dominikovic (ausztrál)-Stevenson (amerikai, 28.) 6:3, 6:2
Torrens-Valero (spanyol, 32.)-Grzybowska (lengyel) 6:2, 6:1
Pierce (francia)-Szeljutyina (kazah) 7:5, 7:5
Wheeler (ausztrál)-Kurnyikova (orosz) 6:4, 6:3