Mandula Petra visszajutott a legjobb százba

2002.06.17. 12:53
Mindössze egy hét telt el úgy a teniszezők világranglistáján, hogy nem szerepelt magyar hölgy az első százban. Több mint két év után fordult elő mindez, de Mandula Petra ismét bebizonyította, hogy vele még mindenképpen számolni kell, és korántsem szándékozik visszavonulni. Húsz helyet előrelépve jelenleg a 86.
Mandula Petra miután a Roland Garroson a tavalyi negyeddöntős helyezése után idén már az első fordulóban kiesett, a hatvanadik hely környékéről a 106.-ra zuhant.

Mandula észbe kapott, és visszajutott

Alighanem ő is érezte, hogy itt az ideje a gyors javításnak, és végre koncentrált és kiegyensúlyozott játékkal, két kiemelt legyőzésével a bécsi 170 ezer dollár összdíjazású tornán az elődöntőig menetelt.

Ami különösen örömteli, hogy újra a régi arcát mutatta, pillanatnyilag nem hátráltatják sérülések, magánéletbeli problémáin is úgy tűnik felül tudott kerekedni. Összességében húsz helyet javítva ismét tagja a százas elitnek.

Wimbledonban a főtábláról várja a folytatást

Mivel Wimbledonban főtáblás, győzelem esetén megszilárdíthatja pozícióját, és megállapodhat a nyolcvanadik helyezés körül, hogy aztán folytassa útját - előre. Angliában tavaly egy meccset nyert, így nagy szüksége is van a győzelemre.

Kapros Anikó párizsi remeklése ellenére sem sikerült jutott fel a wimbledoni főtáblára, ő amennyiben sikerrel megvívná a selejtezőt, akkor nagy az esély arra, hogy ő is bekerüljön a legjobb százba. Jelenleg a 109., hat helyet esett vissza a múlt héthez képest.

Kuti Kis helyzete reménytelennek látszik

Ennek köszönhetően Gubacsi Zsófia elé került, aki jelenleg a 105., ám ő a folytatásban nehéz helyzetben lesz, hiszen a salakos idény a vége felé közelít, ő pedig ezen a felületen képes igazán felvenni a versenyt a világelittel. Ráadásképpen idei formája gyengébb, mint a tavalyi.

Nálánál is nehezebb helyzetben van Kuti Kis Rita, aki a kétszázon is túlvan - 214. helyen áll -, és mivel számára az idény második fele többnyire vesszőfutással ér fel, így aligha fog helyezésén annyit javítani, hogy megint komolyan kelljen vele számolni.

Az első két helyen a Williams-nővérek

Mindeközben az élen a helyzet változatlan, Serena Willams párizsi győzelme ellenére csak a második, nővére, Serena háromszáz ponntal megelőzi. Capriati azonban már ezer pont hátránnyal követi őt, Szeles pedig visszavette a negyedik helyet a korán búcsúzó Clijsterstől. Őt Davenport követi és Henin, aki nem rontott annak ellenére sem, hogy Kapros már az első fordulóban kiejtette őt. Dokic a nyolcadik, Hingis csupán a kilencedik, és mivel Wimbledonban sem várható részvétele, még visszább csúszhat.