Késik az olimpiai megvalósíthatósági tanulmány

2002.07.01. 19:57
A Sportegyesületek Országos Értekezletén (SOSZ) a Gyermek Ifjúsági és Sportminisztérium nemrégiben kinevezett helyettes államtitkára, Köpf Károly arról tájékoztatott, hogy az eredti tervek szerint kétszeresére emelik jövőre a sport állami támogatását. Bejelentette azt is, hogy az olimpia megvalósíthatósági tanulmány két hónapos csúszásban van.
A 2012-es nyári ötkarikás játékok tervezett budapesti rendezésének feltételeit elemző megvalósíthatósági tanulmány a július 31-i eredeti időpontnál két hónappal később készül el - az okokra nem tért ki -, így az érdemi döntés a kérdésben csak az év végére várható.

A pályázatot benyújtottuk, várjuk a döntést

Minderről Köpf Károly, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium helyettes államtitkára tájékoztatta az egybegyűlteket a Sportegyesületek Országos Szövetségének értekezletén.

- A 2008-as labdarúgó Európa-bajnoksággal kapcsolatos pályázatot benyújtottuk, várjuk a döntést. Amennyiben a válasz pozitív lesz, el kell kezdenünk az ezzel kapcsolatos munkát - tette hozzá.

Kilencmilliárd az általános tartalékból

A sportért felelős helyettes államtitkár megerősítette korábbi bejelentését, miszerint jövőre a jelenlegi kétszeresére, másfél milliárd forintra szeretnék emelni az olimpiai sportágak támogatását.

A szövetségek alapfinanszírozására közel egymilliárdot szánnak. Köpf a pénzügyekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy a tárca az általános tartalékból kilenc milliárd forintot igényel, elődje ugyanis az idei évre előirányzott összeg 94 százalékát elköltötte.

Előtérben az iskolai testnevelés

Hangsúlyozta, hogy átvilágítás után a megkezdett programok folytatódnak. A terveket ismertetve többek között azt mondta, hogy a ciklus végére az alsó tagozatos általános iskolások kötelező testnevelési óráinak számát a jelenlegi kettőről négyre, idősebb társaik esetében kettőről háromra szeretnék növelni.