Baumgartner új társat kap a Nordicnál

2002.07.11. 15:43
Komoly változás következett be az F-3000-ben szereplő Nordic csapatnál, ahol Baumgartner Zsolt is versenyez. A tavalyi bajnokcsapatnál megelégelték a sorozatos gyenge szereplést, és megváltak az ausztrál Ryan Briscoe-tól. A 20 éves ausztrál a Toyota tesztpilótájaként szerepelt a brit csapatnál, de nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.
A hivatalos indoklás szerint azért kell Briscoe-nak távoznia, mert az F-3000-es szereplése nehezen egyeztethető össze a Toyota tesztjeivel, de állítólag a Nordic vezetőinek elégedetlensége is hozzájárult a fiatal ausztrál távozásához. Briscoe az eddigi versenyeken soha nem tudott a 12. helynél előrébb végezni, ráadásul számos alkalommal vezetői hiba miatt esett ki, és sokszor fordult elő, hogy kedvező helyzetből sorozatos hibák miatt csúszott hátra.

Ted Björk válthatja Briscoe-t

Baumgartner Zsolt
Az ausztrál versenyző az idény hátralévő részében a német F3-as bajnokságban szerepel majd, és már hétvégén rajthoz áll a Lausitzringen. A Nordic egyelőre nem hivatalos tájékoztatása szerint Baumgartner Zsolt mellett a jövőben a svéd Ted Björk lesz majd a Nordic másik pilótája.

Baumgartner Zsolt jelenleg Angliában tartózkodik, ahol a Nordic magántesztjén vesz részt. Az első magyar F-3000-es versenyző a következőket nyilatkozta a csapatnál történt változásokkal kapcsolatban:

"Meglepett az, hogy Briscoe-nak távoznia kellett, de tudomásul kell venni, hogy ebben a versenysorozatban egyik pillanatról a másikra is történhetnek változások. Az utóbbi időben sok kritika érte Briscoet, de nem gondoltam rá, hogy idény közben távozik a csapattól. Úgy hallottam, hogy sem a Nordic, sem a Toyota nem volt elégedett vele."

Baumgartner mindenben jobb volt csapattársánál

"Sajnálom, ha a változásban az is szerepet játszott, hogy kettőnk közül a befejezett versenyeken egy kivételével én értem el a jobb eredményeket, és a tesztek során is szinte kivétel nélkül megelőztem őt. Nem örülök annak, hogy a jövőben már nem versenyzünk együtt, mert szimpatikus, rendes srácot ismertem meg benne, akivel jó volt közösen dolgozni." A csapatnál egyébként nem kommentálták különösebben a váltást, csupán annyit közöltek, hogy a jövőben nem Briscoe ül majd a másik autóban.