Valentino Rossi súlyos balesete

2002.07.12. 16:42
A MotoGP Brit Nagydíjának pénteki szabadedzésén bukott és súlyos sérüléseket szenvedett Valentino Rossi. A századik világbajnoki futamára készülő háromszoros világelsőt ujjtöréssel, agyrázkódással és csípőzúzódással szállították kórházba.
Szerencsétlenül kezdődött Valentino Rossi számára a gyorsasági motorkerékpárosok nyolcadik versenye, a Brit Nagydíj. A háromszoros világbajnok, és az idei szezonban is meggyőző fölénnyel (hatvannyolc pont előnnyel vezet) élen álló olasz ugyanis a Donington Parkban az első, pénteki szabadedzés felénél óriásit bukott járművével.

A Honda pilótája - aki korábban a meglehetősen biztonságosan versenyzők közé tartozott- a balesetben súlyos sérüléseket szenvedett. Ujjtöréssel (a jobb hüvelykujja sérült meg), agyrázkódással és csípőzúzódással a nottinghami kórházba szállították. Állapotáról többet nem tudni, csupán annyit közöltek, hogy nem indul az első, pénteki időmérő edzésen.

A bukás különösen fájó, mert a 23 éves sztár óriási népszerűségnek örvend Londonban. Három éve költözött a brit fővárosba, ahol egycsapásra a közönség kedvence lett: legutóbb néhány napja szerveztek a tiszteletére egy egész napos motoros ünnepséget. Ráadásként ez a verseny lett volna pályafutása századik futama, ahol negyvenhetedik győzelmére készült. Erre pedig minden esélye megvolt, hiszen a MotoGP idei hét versenyéből hatszor állhatott fel a dobogó legfelső fokára, míg egyszer második lett.