Gyöngyi
2 °C
13 °C

Valentino Rossi súlyos balesete

2002.07.12. 16:42
A MotoGP Brit Nagydíjának pénteki szabadedzésén bukott és súlyos sérüléseket szenvedett Valentino Rossi. A századik világbajnoki futamára készülő háromszoros világelsőt ujjtöréssel, agyrázkódással és csípőzúzódással szállították kórházba.
Szerencsétlenül kezdődött Valentino Rossi számára a gyorsasági motorkerékpárosok nyolcadik versenye, a Brit Nagydíj. A háromszoros világbajnok, és az idei szezonban is meggyőző fölénnyel (hatvannyolc pont előnnyel vezet) élen álló olasz ugyanis a Donington Parkban az első, pénteki szabadedzés felénél óriásit bukott járművével.

A Honda pilótája - aki korábban a meglehetősen biztonságosan versenyzők közé tartozott- a balesetben súlyos sérüléseket szenvedett. Ujjtöréssel (a jobb hüvelykujja sérült meg), agyrázkódással és csípőzúzódással a nottinghami kórházba szállították. Állapotáról többet nem tudni, csupán annyit közöltek, hogy nem indul az első, pénteki időmérő edzésen.

A bukás különösen fájó, mert a 23 éves sztár óriási népszerűségnek örvend Londonban. Három éve költözött a brit fővárosba, ahol egycsapásra a közönség kedvence lett: legutóbb néhány napja szerveztek a tiszteletére egy egész napos motoros ünnepséget. Ráadásként ez a verseny lett volna pályafutása századik futama, ahol negyvenhetedik győzelmére készült. Erre pedig minden esélye megvolt, hiszen a MotoGP idei hét versenyéből hatszor állhatott fel a dobogó legfelső fokára, míg egyszer második lett.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.