Lennox Lewisból lovag lett, és megmérkőzne Tysonnal

2002.07.14. 16:17
Pénteken Károly herceg a Buckingham Palotában a Brit Birodalom Rendjének Parancsnoka kitüntetést adományozta Lennox Lewisnak. Az ünnepség után Lewis elmondta, szívesen megmérkőzne újra Mike Tysonal, potom 30 millió dollárért.
A szorítóban biztos nem izgul úgy Lennox Lewis, mint tette azt péntek délután a Buckingham Palotában. Nem kisebb megtiszteltetés érte a WBC és az IBF profi nehézsúlyú ökölvívó világbajnokát, mint hogy II. Erzsébet királynő fia, Károly herceg a Brit Birodalom Rendjének Parancsnoka kitüntetést adta át neki.

Az ünnepélyes fogadás utáni sajtótájékoztatón a 36 éves öklöző elmondta: "Különösebben nem izgat egy újabb Tyson elleni mérkőzés, ám ha az esemény szervezői leraknak nekem 30 millió dollárt, úgy szó lehet egy újabb találkozóról." Az angol mással már nem kíván megmérkőzni, így ha nem jön össze az Iron Mike elleni összecsapás, visszavonul.

A két klasszis eddig egyszer találkozott, és a június 8-ai, meccs Lewis kiütéses győzelmét hozta. Azért a meccsért mindkét öklöző "csak" 17,5 millió dollárt kapott. Sir Lewist egyébként Vlagyimir Klicsko is kihívta, de a friss lovag nem érzi méltó ellenfélnek az Universum ukrán óriását.