Magyarország - Oroszország 10-6

2002.07.16. 18:20
Férfi vízilabda válogatottunk a hetedik Világliga győzelmét is megszerezte, így száz százalékos teljesítménnyel - meggyőző fölénnyel - csoportja élén áll. Benedek három góljával a legeredményesbbnek bizonyult, a védekezésben mindenki kiemelkedőt nyújtott, hiszen az oroszok huszonkét percig mindössze egyszer találtak a kapuba.
A magyar vízilabda válogatott a Világliga-küzdelmek során mind a hat mérkőzését megnyerte, mi több: valamennyi mérkőzésén legalább négygólos győzelmet aratott, noha Horvátországban és Oroszországban is játszott már. A fenti eredményekből adódóan az oroszok elleni visszavágón sem lehetett más a célja Kemény Dénes némiképp átalakított csapatának, mint az újabb győzelem.

A csoportunkban - Egyesült Államok van még benne a négyesben - fölényesen, hat ponttal vezetünk, de a kapitány ezúttal is magabiztos győzelmet remélt, mégha valószínűsíthetően a hazai közönséget ezúttal nem is sikerül megörvendeztetni 16 góllal, mint pénteken a horvátok ellen.

Benedek, első negyed: két megúszás - két gól

A rendhagyó módon kilenc perces negyedeket jól kezdte a magyar csapat, Benedek passzát Molnár centerből a kapuba lőtte. Ezek után két támadás maradt ki mindkét oldalon, majd Kásás labdát szerzett, amivel Benedek megúszott, és miután húsz méteren keresztül vezette a labdát, a kapuba lőtt. Egy perc sem telt el, amikor Biros hét méterről bepattintotta a jobb felsőbe.

A következő zámadásokból nem lett gól. Vári kapufát, Kiss a kapusba lőtt, a túloldalon Szécsi nagyszerűen hárította Csomakidze lövését, Jerisov négyesével azonban már ő is tehetetlen volt. Kásás előnyt hibázott, Vári centerben bizonytalankodott, majd miután az oroszok kapufát ejtettek, Benedek ismét megúszott, és nem hibázott, így 4-1-gyel fordultunk a második negyedre.

Benedek a második negyedben is villogott

Jól kezdődött a második negyed is, hiszen Biros - Benedek remek passz adott neki - előnyből újabb gólt lőtt. Benedek klasszisát egy perc múlva is igazolta, Steinmetz átadását a szélről, kapásból vágta a kapuba. A mieink kiválóan védekeznek, olykor lövésig sem jutnak a vendégek, Steinmetz jól fogta a centert, Kásás jól blokkolt, előnyből sem kellett Szécsinek védeni, elképesztően sok labdát szerzett a csapat.

Kásás kezdte, de az oroszok folytatták

Aztán a negyed hajrájában túlkombináltunk egy emberelőnyt, az ellentámadást ezúttal Fodor blokkolta, Szécsinek megint nem kellett védeni. Az utolsó percben már kimaradtak a lehetőségek, így aztán maradt a 6-1-es vezetés.

A harmadik kilenc perc Benedek kapufájával kezdődött, a túloldalon Szécsi hárított. Aztán Kásás előnyös helyzetben nagyon pimaszul a rövid sarokba lőtt a jobb oldalról. Kevéssel a negyed fele előtt - tizennyolc perc gólcsend után - Stratan szépített előnyből, egy megúszás után. A következő támadásból Csomakidze lőtt gólt - 7-3 lett -, mert Székely védekezett vele szemben.

4. negyed: Molnár másodszor, Kiss Csaba először lőtt gólt

Az oroszok ezek után felzárkózhattak volna akár három gólra is, de mivel kihagyták a létszámfölényes helyzetet, Kiss Gergő a másik kapu előtt bevarrta. Ezek után elkapkodtunk néhány helyzetet, az oroszok azonban értékesítettek Zimburov révén egy előnyt.

A zárónegyed elején Dokucsajev kiállítása után Kásás még kapufát lőtt, Molnár azonban a kapuba pöckölte a labdát. Majd egy hosszas eredménytelen orosz támadás után Kiss Csaba távoli lövésével már hat gól - 10-4 - volt az előnyünk. Jerisov kiállítása után megint túljátsztottunk egy emberelőnyt, Stratan aztán kapásból büntetett, nagy gól volt. Ettől aztán meg is jött a kedve az oroszoknak, Dokucsajev ejtésből volt eredményes.

Két perccel a vége előtt Szécsi percei következtek, hiszen előbb előnyt fogott, majd egy megúszásnál tisztázott elegánsan. Molnár kihagyott még egy helyzetet, majd Szécsi ismét a helyén volt, és az eredmény már nem változott.

Jegyzőkönyv
Világliga, B-csoport, 7. forduló:
Magyarország-Oroszország 10-6 (4-1, 2-0, 2-3, 2-2)
Hajós Alfréd uszoda, 2000 néző, V: Grosso (olasz), Tomic (horvát)
Magyarország: Szécsi - Steinmetz B., Biros 2, Kásás 1, Kiss G. 1, Molnár 2, Benedek 3
csere: Székely, Steinmetz Á., Vári, Fodor, Kiss Cs. 1
Az orosz góldobók: Sztratan 2, Dokucsajev, Jerisov, Csomakidze, Zinnurov 1-1
Emberelőny: 8/4 illetve 6/2
Négyméteres: - illetve 1/1