Magyarország-Oroszország 10-7

2002.07.17. 18:31
Egy nappal a 10-6-os győzelmet követően, szerdán ismét legyőzte az oroszokat a magyar vízilabda-válogatott a Világligában. A mérkőzés legjobbja a négygólos Molnár Tamás volt, míg a vendégek részéről Stratan ugyancsak négyszer volt eredményes. A sikerrel a mieink továbbra is százszázalékosan vezetnek csopotjukban, és az amerikaiak elleni mérkőzésektől függetlenül már biztos résztvevői a patraszi négyes döntőnek.
Kemény Dénes szövetségi kapitány az oroszok elleni mérkőzés előtt úgy döntött, hogy három helyen változtat az egy nappal korábbi összeállításhoz képest. Ezúttal kimaradt a keretből Kiss Csaba, Steinmetz Ádám és Székely, bekerült viszont Madaras, Bárány és Vindisch.

Molnár parádéja

Az első támadást a vendégek vezethették, de Zinnurov fölé bombázott. Sorozatban két előnyt kapott a magyar csapat, és a másodikat gólra is váltotta: Molnár egy, a kapufáról lecsorgó labdát kotort a gólvonal mögé. Monár Tamás igazán nagyszerűen kezdett, Stratan egyenlítését követően jól rázta le a védőket, és a kimozduló kapus mellett belőtte a válogatott és saját maga második gólját. A hajrában Stratan is duplázott, de Fodor góljával ismét a mieinknél volt az előny.

Orosz kiállítással és magyar góllal indult a második negyed: a jó formában játszó Molnár immár harmadik találatát jegyezte. Kovács Zoltán is bemutatkozott egy kiváló védéssel, majd jól indított- Kiss Gergő pedig ziccerben nem hibázott. Bárány és Madaras góljával immár sorozatban öt találatot szerzett a csapat, és alaposan elhúzott a teljesen elbizonytalanodó vetélytársától. A túloldalon egyedül Stratan tartotta a lépést, ám harmadik góljával csak szépíteni tudott a különbségen.

Biztos vezetés

A folytatásban Kovács hárított egy közeli lövést, majd Kiss Gergő beadását a negyedik gólját szerző Molnár húzta kapásból a hálóba. Molnár valóságos gólpárbajt vívott Startannal, aki nem akart elmaradni a magyar center mögött, és ő is megszerezte negyedik találatát. Szerencsére egy perc múlva Kiss Gergő egy pontos akció végén visszaállította az ötgólos különbséget. Csomakidze szépített ugyan, de Kiss Gergő újabb góljával ismét helyreállt a "világ rendje" a negyed végére.

Könnyed győzelem

Az utolsó felvonásra gyakorlatilag eldőlt a találkozó, és ez a játékon is alaposan meglátszott. Az első gólra is két percet kellett várni, ekkor Zinnurov talált be előnyből. A mieink is viszavettek a tempóból, amit az oroszok jól használtak ki: Zinnurov újabb távoli lövésével háromra csökkent az előny. A negyedet végül 2-0 elvesztette a válogatott, de mérkőzést végül simán, 10-7-re megnyerte.

A magyar csapat sikerével továbbra is százszázalékos- nyolc meccs, nyolc győzelem- és az amerikaiak elleni két mérkőzés eredményétől függetlenül már biztos résztvevője a patraszi négyes döntőnek.

Jegyzőkönyv
Világliga, B-csoport, 8. forduló:
Magyarország-Oroszország 10-7 (3-2, 4-1, 3-2, 0-2)
Hajós Alfréd uszoda, 2000 néző, V: Tomic (horvát), Grosso (olasz)
Magyarország: Kovács - Steinmetz B., Fodor 2, Kásás, Benedek, Molnár 4, Kiss G. 2
csere: Madaras 1, Bárány 1, Vári, Vindisch, Biros
Az orosz góldobók: Sztratan 4, Zinnurov 2, Csomakidze 1