Hatvanötezer dollárért triatlonoznak

2002.07.17. 15:42
Pillanatnyi állás szerint legalább húsz ország százhúsz versenyzője áll rajthoz az immár ötödik alkalommal megrendezendő tiszaújvárosi triatlon Világkupán. A második legnívósabbnak tartott verseny a ciánszennyezés után visszatér a Tiszához. Az összdíjazás: 65 ezer dollár, vagyis közel 16 millió forint.
A versenyzők a legjobb hangulatú viadalnak minősítették a TVK Mali Triatlon Klub rendezésében lebonyolított tavalyi Világkupát. Mindezen nem is lehet csodálkozni, hiszen ilyenkor rendre megmozdul Triatlonváros apraja-nagyja, és mindenki az olimpiai műsorba kétezerben felkerült sportágat űzi.

Tiszaújvárost, Triatlonvárossá keresztelték át

A szervezők idén is igyekeznek az eddigieknek megfelelő színvonalat biztosítani, és egy év kényszerpihenő után - az emlékezetes ciánszennyezés miatt nem lehetett a Tiszában úszni - a verseny visszatér a Tiszához.

A résztvevők között a hölgyeknél természetesen ott lesz a hazai élversenyző, Molnár Erika, aki itt már második helyezést is elért, és az utóbbi időszakban - mégha csupán 61. is a világranglistán - szemlátomást kilábalóban van a hullámvölgyből.

Mindkét világelső indulása biztosra vehető

Az említett eredményt azonban igencsak nehéz lesz megismételnie, hiszen a világranglista első Lindquisttel és az ugyancsak amerikai - mellesleg harmadik - Lindley is eljön. A világranglistán legjobb európaiként 18-ként rangsorolt Európa-bajnoki bronzérmes német Chriatiane Pilz indulása is biztosra vehető.

A férfiaknál ugyancsak ellátogat a Tisza partjára a világelső ausztrál Chris Hill, valamint az Európa-bajnok cseh Rana. Az ő sorsukat igyekszik megkeseríteni az évek óta a városban élő kazah olimpiai negyedik helyezett, világbajnok, Dmitrij Gaag. Gaag egyébként jelenleg kilencedik a ranglistán. A legjobb az olimpikon Kuttor Csaba az 58., de a tisztes helytállásába reménykedhetünk.