Egy tucattal verték az amerikaiakat pólósaink

2002.07.21. 19:13
Tizedik mérkőzését is magabiztosan nyerte a magyar vízilabda válogatott a Világligában. Ezúttal is - akárcsak pénteken - az amerikaiak voltak a szenvedő felek. Olimpiai bajnok csapatunk végül tizenkét góllal nyert.
Abban nem volt semmi meglepő, hogy az amerikaiak percekig nem tudtak a remekül védekező magyar csapat kapujába találni, de hogy a mieink első góljára is hat percet keljen várni az furcsa volt. Ekkor azonban Fodor pattintott lövésével nem tudott mit kezdeni a tengerentúli kapus. Két perccel később Kiss Csaba lövése nyomán már kettő volt a mieink előnye.

Fantasztikus második negyed

Ezt a szünetre Wolf egyre csökkentette. A második ráúszásnál - csak úgy mint az első negyed elején - ismét az amerikaiak szerezték meg a labdát, de most is percekig gólképtelennek bizonyultak. Majd miután egyenlítettek, Fodor a következő támadásból ismét a mieinket juttatta előnyhöz.

A negyed felénél egy eladott labda után Molnár remekül szöktette Benedeket, aki megúszott, megvárta míg elsüllyed a kapus, majd belőtte a magyar csapat negyedik gólját. Újabb gólváltás, majd Biros ziccerezése után már hárommal vezetett olimpiai bajnok együttesünk.

Felix emberelőnyös helyzetből szépített, ám Kiss Gergely ismét háromra növelte a magyar csapat előnyét. Amikor már mindenki azt hitte ez lesz a vége, Benedek a nap gólját lőtte a jobb felső sarokba.

Újonc kapus a magyar kapuban

A harmadik kilenc perc elején Molnár négy amerikai közül ejtett a kiinduló kapus felett a hálóba, majd Kiss Gergely megszerezte csapatunk tizedik gólját. Nem is bírta tovább cérnával Rudics, mindenért reklamált. Azonban ez sem sokat segített csapatán, hiszen a folytatásban a mieink még kétszer mattolták az amerikai kapust, ezzel formalítássá téve a zárónegyedet.

Az utolsó kilenc percben oly nagyra nőtt a két csapat közti különbség, hogy Kemény Dénes szövetségi kapitány a fiatal Jászberényinek is lehetőséget adott a kapuban. A fiatal kapus élt is a lehetőséggel, hiszen több bravúros védés mellett mindössze egy gólt kapott.

Miközben a mieink sorra szerezték a szebbnél szebb gólokat. Pár másodperccel a vége előtt pedig Vindisch gólja - a csapat 17. találata - azt jelentette, a magyar válogatott újabb rekordet tudhat magáénak, hiszen a legtöbb gólt szerezte Világliga találkozón.