Bodrogi a harmadik a Tour de France-on

2002.07.27. 18:42
A világbajnoki bronzérmes magyar kerekes, Bodrogi László ismét felhívta magára a figyelmet a világ legnagyobb kerékpáros körversenyén, a Tour de France-on. Az ötven kilométeres egyéni indítású időfutamban ugyanis a címvédő amerikai Armstrong és a litván Rumsas mögött a harmadik helyen végzett. Ezzel az összetettben az utolsó szakasz előtt a 62. helyen áll.
Az idei Touron egyszer már a figyelem fókuszába került a magyar versenyző, hiszen az első egyéni indítású időfutamban sokáig az élen állt, végül a negyedik győzelmére készülő Armstrong és még hárman is legyőzték. Az ötödik helyezés ettől függetlenül tekintélyt parancsolt a Mapei kerekesének, mégha tudni is lehetett, hogy a hegyi szakaszokon vissza fog majd esni a két hete összesítésben kivívott 35. helyéről.

Így is történt, de szombaton az előrelépésre - a hatvanötödik helyen állt a magyar versenyző - hatalmas esély kínálkozott, hiszen kedvenc "műfajában" próbálhatta ki ismétcsak magát. Nem is okozott csalódást. Ezúttal is fantasztikus időt ért el, sokáig - több, mint másfél órán keresztül az élen állt -, és végül a menők közül is mindössze ketten Armstrong és a litván Rumsas voltak képesek a megelőzésére.

A körverseny első magyar indulója, 1:04:56.340 óra alatt teljesítette a távot, ami szenzációs, 46.20 km/órás átlagsebességnek felel meg. Összetettben három helyet javított, így a 62. Az ötven kilométeres álomhatáron amúgy az első két helyezett sem tudott túllépni.

Összetettben az utolsó szakasz előtt továbbra is Armstrong vezet, így igen közel került ahhoz, hogy sorrendben negyedik győzelmét is megszerezze.