Súlyos baleset a magyar kerékpáros körversenyen

2002.08.08. 14:55
Kis híján tragikus baleset történt a magyar kerékpáros körverseny, a Tour de Hongrie szerdai, második versenynapján. A Nagykanizsa és a Kaposvár közötti szakaszon ugyanis két biciklist is elgázoltak. Rónaszéki Istvánt műteni kellett, Csonka Norbert azonban már a Szeged és Jászberény közötti szakaszon együtt van a társaival, igaz nem versenyez.
Az idén huszonkilencedik alkalommal megrendezett Tour de Hongrie első, összetettbe is beleszámító szakaszát szerdán rendezték. A mezőnynek 94 kilométert kellett teljesítenie Nagykanizsa és Kaposvár között. A szakasz nem tartozott a különösebben nehéz etapok közé, ám két kerekes, a Vuelta vegyes csapatát erősítő Rónaszéki István és a kaposvári Csonka Norbert nem ért célba.

Már nem volt biztosított áthaladásuk

Igaz minderről nemcsak ők tehetnek, hanem az autósok is. Előbbit ugyanis egy kamion, utóbbit, egy személyautó gázolta el. Rónaszéki járt szerencsétlenebbül, hiszen válla és az állkapcsa is eltörött, míg Csonka kisebb karcolásokkal megúszta a balesetet. Mindez amiatt fordulhatott elő, mert a két bringás leszakadt a társaitól, és a hetes főúton áthaladva a rendezők nem biztosították az áthaladásukat.

A rendezők nem tartják magukat hibásnak, hiszen valamennyi versenyző mellé nem állíthatnak rendőrt, a rendőrség azonban vizsgálja a baleset körülményeit.

Stabil Rónaszéki állapota

Az eset után Gombkötő Roland a verseny sajtófőnöke úgy tájékoztatta az Indexet, hogy Csonka társaival együtt a csütörtöki szakaszon épp Szegedről Jászberény felé tart a karavánnal, de nem versenyzik.

Rónaszéki állapotáról annyit mondott, hogy őt a nagykanizsai kórházban megműtötték, komplikációk nem léptek fel, így a körülményekhez képest jól van, de értelemszerűen a verseny feladására kényszerült.