Angyal három 'olimpiai' arannyal lenne elégedett

2002.08.23. 15:09
A szövetségi kapitány szerint kiválóan sikerült a magyar válogatott felkészülése az augusztus 29-én kezdődő világbajnokságra. Angyal Zoltán úgy véli, a júliusi szegedi Európa-bajnokságon szerzett tíz aranyéremmel nagyon magasra került a mérce, de azért bízik benne, hogy a vb-n sikerül megközelíteni ezt a példátlan sikert. Három olimpiai elsőséggel lenne elégedett.
Az elmúlt időszak hideg, esős időjárása ugyan nem könnyítette meg a Dunavarsányban edző válogatott munkáját, de nem is okozott komolyabb fennakadásokat. A szövetségi kapitány szerint az elmúlt egy hónap nagyszerű alkalmat nyújtott arra, hogy a július 21-én példátlan sikerrel zárult Európa-bajnokság után újra formába lendüljenek a versenyzők.

Szegeden szélsőséges eredmény született

Angyal Zoltán úgy tartja, hogy a világbajnokság kiegyensúlyozottabb mezőnyében nehéz lesz megismételni a szegedi produkciót, ahol tíz aranyérmet, hét ezüstöt és két bronzot szereztek versenyzőink. "Szélsőséges eredmény született, csodák ritkán történnek" - összegzett.

A kapitány ugyanakkor továbbra is bízik Kovács Katalin és Vereckei Ákos egyéni - olimpiai távú, vagyis ötszáz méteres - szereplésében. Nem különben a női négyesben, és abban is reménykedik, hogy a szlovákok által legyőzött férfi négyes is visszaszerzi a koronát.

Minden egységnek döntőben a helye

Azt sem titkolta azonban, hogy azokban a számokban, amelyekben az Eb során is szoros verseny alakult ki, nehéz jósolgatni, hiszen századmásodpercek dönthetnek az aranyérem sorsáról. A válogatott hétfőn indul Sevillába, és valamennyi egység számára a döntőbe jutás a minimális cél.