A spanyolok helyett a görögökkel játszunk

2002.08.23. 13:31
Megint kavar a nemzetközi vízilabda szövetség: valamelyik csoport végeredményét mégsem úgy számolják, ahogy. A spanyolok helyett a görögökkel játszunk negyeddöntőt péntek este.
A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) vízilabda bizottságának kiszámíthatlan döntése ismét felborította az aktuális torna menetrendjét. Csütörtök éjszaka megváltozott a belgrádi Világ Kupa csoportmérkőzéseinek késő esti befejeződésekor ismert program, s emiatt a pénteki negyeddöntőben nem magyar-spanyol, hanem magyar-görög mérkőzés lesz.

Csütörtök este még minden helyszíni hírforrás arról tudósított, hogy a B-csoportban az egyformán 3-3 pontot szerző görögök végeztek a 2., a spanyolok a 3. helyen az előttük éllovas olaszokkal szemben elért eredményük alapján (6-6, illetve 5-7). Pénteken azonban a csapatok arra ébredtek, hogy borult minden, kideríthetetlen okból helyet cseréltek - jelentette az MTI.

A Világ Kupa hivatalos honlapja azonban nem a B-csoport, hanem az A-csoport végeredményét közli a csütörtöki számításokhoz képest megváltoztatva. Eszerint Magyarország végzett a harmadik és Oroszország a második helyen, míg az összes többi helyezés (Jugoszlávia az élen, USA a negyedik, illetve a teljes B-csoport) megfelel az eredeti kalkulációnak.

Az Magyar Vízilabda Szövetség munkatársai semmilyen érdemi információt nem tudtak az ügyről. "Az újságban azt olvastuk, hogy a spanyolokkal játszunk, de most meg azt halljuk, hogy a görögök ellen" - válaszolták az Index kérdésre.

Akár az MTI, akár a Világ Kupa honlapjának híradásai igazak, úgy tűnik ma este mindenképpen Görögországgal játszik a magyar csapat.

Az elődöntő párosítását azonban meghatározza, hogy melyik csoport védgeredményét változtatták meg. Amennyiben a B-csoport változott meg (tehát ott a spanyolok végeztek a második, és a görögök a harmadik helyen) akkor a magyar-görög győztese Olaszországgal játszhat elődöntőt szombaton. Ha viszont a B-csoport változatlan és az A csoportban lett Oroszország a második és Magyarország a harmadik, akkor Jugoszlávia vár a magyar-görög győztesére.

A legvalószínűbb péntek esti műsor:

20.15: Magyarország-Görögország
21.30: Spanyolország-Oroszország